Calais'deki sığınmacı sorunu

Calais'deki sığınmacı sorunu

Fransa'nın Calais kentinde, İngiltere'ye giden araçlara binebilmek için yol kenarında bekleyen sığınmacı, bir aracın çarpması sonucu yaşamını yitirdi

LONDRA (AA) - Fransa'nın Calais kentinde, birçok sığınmacının İngiltere'ye giden araçlara binebilmek için yol kenarında beklediği alanda yaşanan trafik kazasında Eritreli bir sığınmacı hayatını kaybetti.

Yerel yetkililer tarafından yapılan açıklamada, dün akşam yaşanan olaya dahil olan aracın sürücüsünün İngiliz vatandaşı olduğu kaydedildi.

Kazada, İngiliz sürücünün, Calais kentinde birçok sığınmacının İngiltere'ye giden araçlara binebilmek için beklediği yol kenarında Eritreli evli çifte çarptığı belirtilen açıklamada, sığınmacılardan erkek olanın olay yerinde hayatını kaybettiği, eşinin ise yaralandığı bildirildi.

İngiltere'ye giden kamyon ve tırlara tırmanmak için bazı sığınmacıların yola trafik akışını engelleyici objeler bıraktığını ifade eden yetkililer, İngiliz şoförün bu engellerle karşılaşması üzerine kontrolünü kaybederek sığınmacı çifte çarptığını aktardı.

Dün yaşanan olayla Calais civarında bu yıl hayatını kaybeden sığınmacıların sayısı 14'e çıktı.

Calais'de bulunan birçok sığınmacı gizlice binmeye çalıştıkları kamyon ve tırlarla hayatlarını tehlikeye atarak Manş Tüneli'nden geçmek için çabalıyor. Bu durum, iki ülke arasında ulaşımın aksamasına neden oluyor.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :