Calais'deki sığınmacı sorunu

Calais'deki sığınmacı sorunu

Fransa İçişleri Bakanı Bernard Cazenueve, İngiltere'yi sığınmacı çocukların ailelerine ulaşabilmesi konusunda sorumluluk almaya davet etti

PARİS (AA) - Fransa İçişleri Bakanı Bernard Cazenueve, İngiltere'ye ailesinden ayrı yaşayan Fransa'nın Calais kentindeki sığınmacı çocuklar konusunda sorumluluk çağrısında bulundu.

RTL radyo kanalına konuşan Cazeneuve, "İngiltere'den ahlaki sorumluluğunu yerine getirmesini talep ediyorum. Calais'de İngiltere'deki ailesinden ayrı yaşayan yüzlerce çocuk bulunuyor ve bunların listesini netleştirdik. Kendi üzerimize düşen sorumluluğu yerine getirdik." diye konuştu.

Cazeneuve bugün İngiltere İçişleri Bakanı Amber Rudd ile Londra'da bir araya gelecek.

Calais'deki sığınmacı kampının dağıtılmasına ilişkin de açıklamalarda bulunan Cazeneuve, sığınmacılar için 7 bin kişilik konaklama yerinin sağlandığını duyurdu. Cazeneuve, kampın yıl sonuna kadar tamamen dağıtılabilmesi için daha fazla barınma yerine ihtiyaç olduğunu söyledi.

İngiltere daha önce Calais'deki 70 çocuğun ailelerine ulaşmaları için geçiş izni vermişti. Ancak insan hakları kuruluşlarına göre yaklaşık 10 bin kişinin bulunduğu Calais'deki sığınmacı kampında çoğunluğu Sudan, Afganistan, Etiyopya ve Eritre kökenli 18 yaşından küçük 900 kişi yaşıyor.



AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :