Calais'de bir sığınmacı karşıt grupların kavgasında öldürüldü

Calais'de bir sığınmacı karşıt grupların kavgasında öldürüldü

Fransa'nın kuzeyinde yer alan Calais sığınmacı kampı yakınlarında çıkan kavgada 1 Eritreli sığınmacının öldüğü duyuruldu

CALAİS (AA) - Fransa'nın kuzeyinde yer alan Calais kentindeki sığınmacı kampı yakınlarında 1 sığınmacı, karşıt grupların kavgası sırasında öldürüldü.

Yerel yetkililer, Calais'deki İngiltere'ye geçmek isteyen sığınmacıların konakladığı bölgede çıkan kavgada 1 Eritreli sığınmacının göğsünden bıçaklanarak öldüğünü duyurdu.

Kavganın dün gece Sudan, Eritre ve Etiyopyalı bir grupla Afgan bir grup arasında çıktığı belirtildi.

Birçok insan hakları derneği tarafından eleştirilen ve başta UNICEF olmak üzere birçok kurumun hakkında rapor hazırladığı "Jungle" sığınmacı kampı, dünyanın en tehlikeli kamplarından biri olarak biliniyor.

Calais Belediye Başkanı Natacha Bouchart, geçtiğimiz haftalarda, nüfusu yaz mevsimiyle beraber 7 bine çıkan kampın yakın bir zamanda tamamen dağıtılacağını duyurmuştu.

Ancak açıklamada, sığınmacıların nereye yerleştirileceğine dair herhangi bir detay verilmemiş ve akıllara yaklaşık 7 bin sığınmacının ortada kalabileceği sorusunu getirmişti.

Fransa'nın Manş denizi kıyısında yer alan Calais kentine 5 kilometre mesafede bulunan Jungle kampındaki sığınmacılar, İngiltere'nin Dover kentine yaklaşık 55 deniz mili (101 kilometre) olan mesafeyi kaçak yollarla aşıp bu ülkeye ulaşmak istiyor.

Sığınmacılar, bunun için Calais'den deniz altındaki tünelle İngiltere yönüne giden kamyon ve tırlara tırmanmaya çalışırken bazen de insan kaçakçılarının ağına düşüyor.

Fransa ise sığınmacıların kendi imkanlarıyla oluşturduğu Jungle sığınmacı kampına neredeyse hiçbir yardım yapmamakla suçlanıyor.

Özellikle Afgan sığınmacıların yoğunlukta olduğu kampta, yaklaşık 6-7 farklı milletten sığınmacılar arasında kavgalara sık rastlanıyor.

Fransız polisi bu kavgaları engellememekle suçlanıyor.


AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :