Çakır: Kendini ispatlayan okulları tercih edin

Çakır: Kendini ispatlayan okulları tercih edin

Özel Okullara Erken kayıt dönemi başlıyor. Gençlik Eğitim Kurumları Genel Müdürü ve Özel Öğretim Derneği Konya Şube Başkanı Barış Çağlayan Çakır, okul seçiminde dikkat edilmesi gereken önemli noktalar konusunda açıklamalarda bulundu

Özel okulların öğrencilere büyük avantajlar sağladığını söyleyen Çakır, “Özel Okullar milli ve manevi değerleri yüksek, sorumluluk duygusu gelişmiş, girişimci, değerler eğitimini önemseyen bir gençlik yetiştirilmeyi, eğitim anlayışının en önemli hedefleri arasına almalıdır. Öğretmenlerin yeterliliği hususunda; Kurumsal kültüre sahip eğitim kurumları, deneyimli eğitim kadrosunun değerini bilir ve kadro istikrarına önem verir. Öğretmen değişikliği çok yüksek olan kurumlarda, sağlıklı bir ortam oluşmaz. Tabii ki öğretmenlerde değişiklik olabilir; ama bu, yılda yüzde 20’yi geçiyorsa orada sağlıklı bir yapı olduğunu söyleyemeyiz. Öğretmenlerin tümünün gerekli eğitim birikimine ve lisans derecesine sahip olmaları önemlidir. Performans değerlendirmelerine ve hizmet içi çalışmalarına önem veren, üniversitelerden akademik destek alan, sürekli eğitime inanan gerek bireysel gelişim gerekse kurumsal gelişim açısından öğretmenine olanaklar sunan kurumlar öğrencilerine de değer verir.  Veliler, tercih yapılacak okul hakkında mutlaka yeterli araştırma yapmalıdır. Okulun fiziki yapısının gezilip görülmesini öneriyoruz. Okulun eğitim başarısı, öğrenciye sunulacak akademik olanaklar, öğrencinin kişiliğini geliştirecek ortamın varlığı, iyi düzeyde yabancı dil öğretimi, iyi ve yeterli imkânlarla donatılmış fen laboratuvarları, spor ve sosyal tesislerin sağladığı çalışma alanları, öğrencilerin hizmetine verilen zengin kütüphaneler gibi fark yaratan ortamlar öğrencilerin başarısını olumlu etkileyecektir. Eğitim kadrosundan idarecisine, okulda uygulanan müfredata ve özel programlarına kadar birçok konuda bilgi sahibi olmak gerekiyor. Kültürel, sanatsal, sportif faaliyetler için sunulan kulüp çalışmalarının incelenmesi de önemli hususlardan biridir. Genel olarak önerimiz okul tercihlerinde kendisini ispatlamış okullardan yana kullanılması. Çünkü bazı yeni kurumların vaatlerini gerçekleştirmekte zorlandıklarını, bazen de finansal sıkıntılar yaşadıklarını görebiliyoruz.

Yabancı Dil Eğitimi, özellikle özel okul arayışında olan anne babaların tercihlerini etkileyen en önemli unsurlardan birisidir. Çocuklarına okuma ve yazma düzeyinde yabancı dil becerisinin kazandırılması son derece önemlidir. Günümüzde artık 2. hatta 3. bir yabancı dilin öğretilmesi önemli bir ihtiyaca dönüşmüştür. Tercih edeceğiniz okullarda dil eğitiminin ne düzeyde verildiğini, haftada kaç saat dil dersi olduğunu, birden fazla yabancı dil olup olmadığını sorgulayabilirsiniz” dedi.

Haber Merkezi

resim8765.JPG