Çağdaş Sanatçılar Paris'te Derneği'nden resim sergisi

Çağdaş Sanatçılar Paris'te Derneği'nden resim sergisi

Türk ve Fransız sanatçıların eserlerini karşılıklı olarak Fransa ve Türkiye'de sergileme amacıyla kurulan Çağdaş Sanatçılar Paris'te Derneği, Türk ressam Pınar Akarsu Tınç ve Fransız ressam Dominique Massot'nun ortak sergisini Paris'te açtı

PARİS (AA) - Çağdaş Sanatçılar Paris'te Derneği'nin Türk ressam Pınar Akarsu Tınç ve Fransız ressam Dominique Massot'nun eserlerini buluşturan ortak sergisi, Paris'te açıldı.

Türk ve Fransız sanatçıların eserlerini karşılıklı olarak Fransa ve Türkiye'de sergileme amacıyla 2015'te kurulan Çağdaş Sanatçılar Paris'te Derneği'nin ilk sergisi, Linda Farrell Galerisi'nde açıldı.

Sergide Pınar Akarsu Tınç'ın doğum yeri Bozcaada ve evliliği sonrası yerleştiği Hint Okyanusu açıklarındaki Reunion Adası'ndan aldığı ilhamla Ege, Afrika ve Hint Okyanusu bölgelerinin motif ve renklerine taşıyan eserlerine yer verildi.

Çağdaş Sanatçılar Paris'te Derneği'nin sergisinde ayrıca eşi Türk olan Dominique Massot'nun birçok kez uğradığı İstanbul'u konu alan "Galata" ve "Vapur Çay Poğaça" adlı eserler de tanıtıldı.

Linda Farrell Galerisi'nde bir hafta boyunca açık kalacak sergiye Türkiye'nin UNESCO nezdindeki daimi temsilcisi Büyükelçi Ahmet Altay Cengizer de katıldı.

Türk-Fransız ortak resim sergisiyle ilgili AA muhabirine bilgi veren Çağdaş Sanatçılar Paris'te Derneği Başkanı Nazan Aktan, amaçlarının Türk ressamların Paris ve Fransa genelinde görünürlülüğünü artırmak ve sanat dünyasında Türkiye'yi etkili bir biçimde tanıtmak olduğunu ifade etti.

Çalışmalarını Dışişleri Bakanlığı ile koordinasyon içerisinde yürüttüklerini söyleyen Aktan, Çağdaş Sanatçılar Paris'te Derneği'nin bir sonraki projesinin, UNESCO'da düzenlenecek Devrim Erbil'in resim sergisi olduğunu bildirdi.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :