Çağdaş sanat fuarını İspanya Kralı ve Arjantin Cumhurbaşkanı açtı

Çağdaş sanat fuarını İspanya Kralı ve Arjantin Cumhurbaşkanı açtı

Madrid'de ARCO çağdaş sanat fuarını İspanya Kralı 6. Felipe ve Arjantin Cumhurbaşkanı Macri birlikte açtı- 27 ülkeden 200 kadar galerinin katıldığı ARCO'nun bu yılki onur konuğu ülke Arjantin oldu- Polemik içermeyen ancak siyasi içeriği olan eserlerin öne

MADRİD (AA) - İspanya Kralı 6. Felipe ile resmi ziyaret için bu ülkede olan Arjantin Cumhurbaşkanı Mauricio Macri, Madrid'de çağdaş sanat fuarı ARCO'nun açılışını yaptı.

Bu yıl 36'ıncısı düzenlenen ARCO'ya 27 ülkeden toplam 200 kadar galeri katılırken, sanat fuarının onur konuğu ülke Arjantin oldu.

Arjantin, aralarında Alberto Greco, Eduardo Stupia ve Mirtha Dermisache gibi uluslararası tanınmışlığı olanların da bulunduğu toplam 23 sanatçı ve 12 sanat galerisi ile ARCO'ya katıldı. Resim, fotoğraf, karikatür, heykel başta olmak farklı çağdaş sanat eserlerinin yer aldığı, 4,5 milyon avro bütçeli ARCO'nun geçtiğimiz yıllara oranla bu yıl çok daha az polemikli eserler içerdiği görüldü.

Sanat eleştirmenleri bu yılki ARCO'nun polemik içermeyen ancak siyasi içeriği olan eserlerine dikkat çekti. Katalan sanatçı Eugenio Merino'nun birçok ülkenin pasaportunun ön yüzünü, göç sırasında hayatlarını kaybedenlerin üzerlerini örtmek için kullanılan altın sarısı parlak kağıtla kapladığı "Pasaportes de rescate" (Kurtarılan Pasaportlar) adlı eseriyle, Portekizli "Filomena Soares" galerisinde yer alan, sırtında atleti ve elinde AB bayrağı ile şambrelden can simidinin içine girerek bir otelin havuzunda ayakta durmaya çalışan yaşlı bir adamın fotoğrafı, Avrupa'daki sığınmacı krizine eleştiri getiren eserler olarak öne çıktı.

Öte yandan İspanyol sanatçı Juan Munoz'un yaptığı, duvara monte edilmiş sandalyelerin üzerinde oturan ve farklı mimiklerde kahkahalar atan üç adamın yer aldığı "Three man laughing at one" (Birine gülen üç adam) adlı eser, 1,5 milyon avro ile ARCO'nun en pahalı eseri oldu.

Türkiye, 2013 yılında ARCO'nun onur konuğu ülke olmuştu.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :