Çağdaş Atan: "Doğru oyunu bulmamız süreç alacak"

Çağdaş Atan: "Doğru oyunu bulmamız süreç alacak"

RAMS Başakşehir Teknik Direktörü Çağdaş Atan, 4-0 yenildikleri Fenerbahçe maçı ile ilgili, "Kırılganlık devam ediyor. Doğru oyunu bulmamız süreç...

RAMS Başakşehir Teknik Direktörü Çağdaş Atan, 4-0 yenildikleri Fenerbahçe maçı ile ilgili, "Kırılganlık devam ediyor. Doğru oyunu bulmamız süreç alacak. Skor da almamız gerekiyor" dedi.

RAMS Başakşehir, Trendyol Süper Lig'in 3. hafta erteleme maçında deplasmanda karşı karşıya geldiği Fenerbahçe'ye 4-0'lık skorla mağlup oldu. Maçın ardından Başakşehir Teknik Direktörü Çağdaş Atan, basın toplantısında açıklamalarda bulundu. Fenerbahçe'yi kutlayarak sözlerine başlayan Atan, "Fenerbahçe, İsmail Hoca ile beraber 12'de 12 yaparak karşımıza geldi. Bugün de 13'te 13 yapmış oldu. Bu maçı bir an önce unutmamız bizim için gerçek ligin başlayacağı ilk maça konsantre olmamız gerekiyor. Bir süreç içindeyiz. Bir değişim var. Geçen sene son 17 maçta 17 puan toplamış bu sene ilk 3 maçta gol atamadan 0 puan toplamış bir takım var. İstanbulspor maçında dokunuşları hissettiğimiz bir oyun görmüştük. Biraz da fikstür şanssızlığı iki takımın da gücü ve fit olmaları dezavantaj oldu. Yeni transferlerimizi de kullanamadık. Ekibimizle elimizdeki kadrodan en iyisini çıkarmaya çalışan bir ekibiz. Daha iyi ve coşkulu bir oyundu ama maalesef gerçekleştiremedik. Erken golle başlamak bizi kırdı. Böyle kırılganlıklar geçen seneden beri var, Galatasaray maçı hafızalarda. O kırılganlık devam ediyor. Doğru oyunu bulmamız süreç alacak. Skor da almamız gerekiyor. En kısa zamanda oturtup gerçek ligin başlayacağı pazartesi gününe konsantre olup devam etmemiz gerekiyor" şeklinde konuştu.

"Beklediğimden daha hasarlı takım aldığımızı söyleyebilirim"

Çağdaş Atan, takımın başına geldiğinde beklediğinden daha hasarlı bir takım devraldığını aktararak, "Çok fazla geri dönmenin anlamı yok. Geçen senenin ikinci yarısında şimdiye gelen travmatik bir süreç var. Çok güçlü bir kadro gözüküyor dışarıdan. Transferler de bize katkı verecek oyuncular ama beklediğimden daha hasarlı takım aldığımızı söyleyebilirim. Konuşmanın anlamı yok. Ayağa kalkma zamanı. En önemli olan en kısa zamanda doğru oyun formatını bulup seri galibiyet almaya başlamak. Gerçek hayat bizim için pazartesi günü başlıyor" ifadelerini kullandı.

"Oyuncuların rahat edeceği formatı bulabilmeliyiz"

Oyuncuların oynayabileceği oyun formatını bulmak için çalıştıklarını dile getiren Atan, "Taktiksel çeşitliği olan ekibiz. Taktiksel kibiri olan ekip değiliz. Hem Alanyaspor hem Kayserispor'da gösterdiğimiz farklı oyun şekilleriyle bunu ispatladık. Biz eğer taktiksel kibir içine düşersek oyucuların yapamayacağı formatı dikte etmeye çalışırsak hata yapmış oluruz. Oyuncuların rahat edeceği formatı bulabilmeliyiz. Hiç bu kadar güç farkının olduğu bir ortam görmedim. Rakamlar da bütçe de her şeyi söylüyor. Doğru 11'i bulduktan sonra ikinci yarıda bu takımlara nasıl cevap veririz onu düşüneceğiz. Bizim için önemli olan oyuncular adına doğru oyunu bulmak ve doğru 11 ile çıkış yakalamak" değerlendirmesinde bulundu.

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.