Çadır kenti bahçeye çevirdiler

Çadır kenti bahçeye çevirdiler

Gaziantep'in Nizip ilçesindeki çadır kentte barınan Suriyeliler, yaşadıkları alanın çevresinde dikimi kolay olan çam ağacı ve gül fidelerinin yanı sıra sebze yetiştiriyor- Suriyeli Dahir: ''Hem oturduğumuz yeri temiz tutmak, hem etrafımızı güzelleştirmek,

GAZİANTEP (AA) - İRFAN AYDOĞDU - Gaziantep'in Nizip ilçesindeki kampta barınan bazı Suriyeliler, yaşadıkları çadırın etrafını oluşturdukları bahçeyle süslüyor.

Ülkelerindeki iç savaştan kaçarak Türkiye'ye sığınan Suriyelilerin önemli bir bölümü farklı illerde kurulan çadır ve konteyner kentlerde devletin sağladığı imkanlarla yaşamlarını sürdürmeye çalışıyor.

Nizip ilçesinde Fırat Nehri'nin kenarında AFAD tarafından oluşturulan çadır kentte barınan Suriyelilerden kimileri boş zamanlarını kendileri için ayrılan alanları yeşillendirerek değerlendiriyor.

İlk etapta çadırın etrafında düzenleme yaparak, alanı toprakla besleyen sığınmacılar, dikimi kolay olan çam ağacı ve gül fidelerinin yanı sıra marul, soğan, sarımsak, maydanoz ve nane gibi sebze ekiyorlar.

Sebze ve fidanları günde 3 kez sulayan Suriyeliler, ektikleri nane ve maydanoz gibi yeşillikleri de tüketiyor.

Çadır önlerini adeta bahçeye çeviren sığınmacılar, oluşturdukları yeşil alan sayesinde kampı ziyaret eden yabancı misafirlerin de dikkatini çekiyorlar.

- Yetiştirdikleri ürünleri tüketiyorlar

Suriyeli Adnan Dahir, AA muhabirine yaptığı açıklamada, yeşili ve doğayı sevdiği için yaşadığı çadırın etrafında çevre düzenlemesi yaptığı söyledi.

Bu kapsamda yetiştirdiği marul, soğan, sarımsak, maydanoz, nane gibi ürünleri gönül rahatlığıyla tükettiklerini dile getiren Dahir, ''Hem oturduğumuz yeri temiz tutmak, hem etrafımızı güzelleştirmek, hem de taze yeşillikler yemek için böyle bir çalışma yaptım" dedi.

Böylelikle vakit de geçirdiğine işaret eden Dahir, her sabah kalktığında bir yandan bahçeyi sularken, diğer yandan da çevrede temizlik yaptığını kaydetti.

Ahmet Mığlaç da yeşil alanın kendisi için önem taşıdığını ifade etti.

Basit bir düzenlemeyle barındıkları çadır etrafında güzel bir görüntü oluşturduklarını belirten Mığlaç, bu işi yaparken keyif aldığın kaydetti.

Kamptaki zamanlarını en iyi şekilde değerlendirmeye çalıştıklarını dile getiren Mığlaç, "Asıl amacım yaşadığımız ortamın yeşil ve güzel bir görünüme kavuşması'' şeklinde konuştu.

 

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :