Caddebostan Sahili'nde spor etkinliği

Caddebostan Sahili'nde spor etkinliği

Profesyonel fitness eğitmenleri, sahilde vatandaşlara ücretsiz spor yaptırdı- Isınma hareketleriyle başlayan etkinlik, 2 kilometrelik koşu ve egzersizin ardından yogayla sona erdi

İSTANBUL (AA) - Profesyonel fitness eğitmenleri, Caddebostan Sahili'nde vatandaşlara ücretsiz spor yaptırdı.

Sağlıklı yaşayarak hayat standardını yükseltmek isteyen kişileri bir araya getirerek spor aktiviteleri düzenleyen LifeRUN topluluğunun organize ettiği etkinlikte, 3 eğitmen tarafından vatandaşlara önce ısınma hareketleri yaptırıldı.

Program, ısınma hareketleri ve 2 kilometrelik koşunun ardından, egzersiz ve yogayla sona erdi.

 

Eğitmenlerden Bünyamin Aysoy, AA muhabirine yaptığı açıklamada, bir yıldır bu tür programlar düzenlediklerini söyledi.

Yaptıklarının bir sosyal sorumluluk projesi gibi düşünülebileceğini, çünkü katılımın ücretsiz olduğunu dile getiren Aysoy, şöyle devam etti:

"Her pazar günü İstanbul'un farklı parkurlarında toplanarak yarım saatlik bir yürüyüş ve koşunun ardından, egzersizler yapıyoruz. Vücudun altını ve üstünü çalıştıran hareketler yaptırıyoruz. Etkinliği yogayla sonlandırıyoruz. Amacımız insanlara sporu sevdirmek."

Aysoy, zamanı kısıtlı olan insanların sporu genellikle sadece belirli bir hedefe ulaşmak için yaptığını vurguladı. Etkinliklerle sporun bir yaşam biçimi olduğunu anlatmaya çalıştıklarını aktaran Aysoy, şunları kaydetti:

"Dolayısıyla insanların hayatının her safhasında spor olmalı. Nasıl yemek yiyip su içiyorsanız, işe gidiyorsanız, spor yapmanız da gerekiyor. Çünkü sağlıklı bir yaşam için sağlıklı beslenmek, dinlenmek ve spor yapmak çok önemli."

AA

Kaynak:Haber Kaynağı