Çad'da olağanüstü hal uzatıldı

Çad'da olağanüstü hal uzatıldı

Çad'da, Boko Haram saldırılarına karşı uygulanan olağanüstü hal 4 ay uzatıldı.Çadlı yetkililer, ülkede olağanüstü halin 4 ay uzatıldığına ilişkin...

Çad'da, Boko Haram saldırılarına karşı uygulanan olağanüstü hal 4 ay uzatıldı.

Çadlı yetkililer, ülkede olağanüstü halin 4 ay uzatıldığına ilişkin hükümetin hazırladığı raporun meclis üyeleri tarafından oy birliğiyle kabul edildiğini açıkladı.

Kamu Güvenliği ve Göç Bakanı Ahmed Muhammed Beşir, Boko Haram'ın artan saldırıları yüzünden ülkede 9 Kasım'da 12 günlük ilan edilen olağanüstü hal süresinin güvenliği sağlamak için yeterli olmadığına işaret etti.

Çad hükümetinin olağanüstü hal uygulama kararı, Çad Gölü bölgesi ülkelerinin Boko Haram örgütünün silahlı saldırılarına maruz kaldığı bir zamanda alındı. Boko Haram'ın Çad ve Kamerun'da bu ay başında düzenlediği saldırılarda, örgüt militanlarının da aralarında bulunduğu 50'ye yakın kişi yaşamını yitirmişti.

Çad, Nijer, Nijerya, Kamerun ve Benin, Boko Haram ile mücadele kapsamında "Ortak Çok Uluslu Müdahale Gücü" oluşturmuştu. Müdahale gücünün, göreve başladığında, Boko Haram ile silahlı grupların saldırılarına maruz kalan bölgelerde güvenlik, istikrar ve insani yardımın sağlanması için çalışması planlanıyor. Müdahale gücünün operasyonlara başlaması için BM'de oylama yapılması bekleniyor.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı