Çad Gölü'nde Boko Haram ile mücadele

Çad Gölü'nde Boko Haram ile mücadele

Nijer Savunma Bakanı Massaudu:- "Boko Haram ile savaş yakın zamanda sona erecek"

NIAMEY (AA) - Nijer Savunma Bakanı Hassumi Massaudu, Boko Haram'la mücadele eden ülkelerin savaş sonrası döneme hazırlandığını söyledi.

Örgütle mücadele eden Çok Uluslu Müdahale Gücü'nü (FMM) oluşturan ülkelerin savunma bakanları, Nijer'in başkenti Niamey'de düzenlenen toplantıda buluştu.

Toplantının açılış töreninde konuşan Massaudu, Boko Haram'a karşı başarılı bir mücadele verildiğine işaret ederek, "Boko Haram ile savaş yakın zamanda erecek. Biz de savaşın sona ermesinin ardından neler yapacağımızı belirlemek, operasyonları ve bölgedeki güvenlik durumunu değerlendirmek için buradayız". ifadesini kullandı.

Massaudu ayrıca örgütün ele geçirdiği çok sayıda bölgenin kontrolünün, FMM'nin temmuz ayında Nijerya'nın kuzeyinde başlattığı Gama Aiki Operasyonu sayesinde yeniden sağlandığını söyledi.

Askeri operasyonların olumlu sonuçlandığını kaydeden Massaudu, bölgedeki halkın güven içinde yaşamaya başladığını ve ekonomik faaliyetlerin yeniden canlandığını vurguladı.

Çad, Nijer, Nijerya, Kamerun ve Benin tarafından örgütle mücadele çerçevesinde oluşturulan ve 10 binden fazla askerle hareket eden FMM, Boko Haram ile silahlı grupların saldırılarına maruz kalan bölgelerde güvenliğin sağlanması ve insani yardımın ulaştırılması için çalışmalarını sürdürüyor.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :