Bylok'tan Fetö Üyelerine "Etkinlik Pişmanlıktan Faydalanın" Talimatı

Bylok'tan Fetö Üyelerine "Etkinlik Pişmanlıktan Faydalanın" Talimatı

Fetullahçı terör örgütüne yönelik 6 ilde yapılan operasyonda örgüt üyelerine ByLock’tan "etkin pişmanlıktan faydalanın, önce polisin ne bildiğini öğrenin ona göre işe yaramaz bilgiler verin" talimatı verildiği ortaya çıktı.

Fetullahçı terör örgütüne yönelik 6 ilde yapılan operasyonda örgüt üyelerine ByLock'tan "etkin pişmanlıktan faydalanın, önce polisin ne bildiğini öğrenin ona göre işe yaramaz bilgiler verin" talimatı verildiği ortaya çıktı.

Adana Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğüne bağlı ekipler, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanmasına yönelik 2 Mart'ta Adana merkezli İzmir, Gaziantep, Konya, Samsun ve Aydın'da operasyon yaptı. Şafak vakti eş zamanlı girilen 30 adreste 5'i kadın 21 kişi gözaltına alındı. Zanlılar emniyete getirilerek sorguya alındı.

Bakıcının üzerine hat alıp ByLock yüklediler

Sorgulamalarda zanlıların terör örgütünün gizli haberleşme programı olan 'ByLock'u kullandıkları belirlendi. Zanlıların bir çocuğunun Bylock'u ya çok yakın akrabalarının üzerine ya da güvenini kazandıkları kişilerin üzerine aldıkları hatlara yükledikleri ortaya çıtı. Gözaltına alınan zanlılardın birinin ise bakıcısının üzerine aldığı hatta ByLock yüklediğini belirlendi. ByLock'un kendilerinin üzerine olmayan zanlıların "darbeyi FETÖcüler yaptı" diye savunma yaptığı da öğrenildi.