ByLock'tan görüşmek için Kakao ile mesaj bırakmışlar

ByLock'tan görüşmek için Kakao ile mesaj bırakmışlar

Karaman'da yürütülen FETÖ/PDY soruşturması kapsamında ifadesine başvurulan H.Y: - "ByLock açık değilken gelen mesaj gözükmüyordu. Bu yüzden ByLock ile görüşeceğimiz kişiye önceden Kakao ile mesaj bırakıyor, sonra ByLock ile görüşüyorduk"- "Bir süre sonra

Karaman'da yürütülen Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) soruşturması kapsamında ifadesine başvurulan H.Y, örgüt içinde ByLock ve Kakao adlı programların nasıl kullanıldığını anlattı.

İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğünde ifadesine başvurulan üniversite öğrencisi şüpheli H.Y, Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesini kazandıktan sonra daha düşük maliyetli olduğu gerekçesiyle örgütün öğrenci evlerine girdiğini söyledi.

Örgütün evlerinde 4 yıl kaldığını ifade eden H.Y, bu süre içinde Kredi Yurtlar Kurumundan (KYK) aldığı bursların tamamını ev sorumlusuna verdiğini aktardı.

H.Y, ev sorumlusunun paraların bir kısmı ile masrafları karşıladığını ancak geri kalanını ne yaptığını bilmediğini vurgulayarak, "Artan paraların ne yapıldığını sorduğumda, evin yazın kirasının verildiğini, geziler yapılacağını söylüyordu. 4 sene boyunca 1 defa geziye katıldım." dedi.

17-25 Aralık sürecinden sonra yapı içerisinde haberleşme alanında bir dizi tedbirler alındığını dile getiren H.Y, örgüt üyelerine telefonla fazla konuşmamaları yönünde telkinlerde bulunulduğunu bildirdi.

O süreçte kendilerinden sorumlu olan kişinin telefonuna bluetooth ile ByLock programını gönderdiğini ve bu programı telefonuna kurduğunu anlatan H.Y, şunları kaydetti:

"Daha sonra arkadaşlarımın rumuzlarını ekleyerek kullanmaya başladım. Bir süre sonra talimat üzerine Kakao isimli programı yükledim. ByLock açık değilken gelen mesaj gözükmüyordu. Bu yüzden ByLock ile görüşeceğimiz kişiye önceden kakao ile mesaj bırakıyor, sonra ByLock ile görüşüyorduk. Bir süre sonra ev ağabeyi bizden Eagle isimli programı yüklememizi istedi. Bir süre kullandık ancak eve gelen üst düzey sorumlu, bizim gibi alt düzeydekilerin bu programı kullanamayacağını söyleyerek ev ağabeyine kızdı. Bu kişi daha sonra telefonlarımızdaki Eagle programını sildirdi."

- "Sohbetlere katılım zorunluydu"

Kaldığı evlerde, ev sorumlusu tarafından haftada bir sohbet yapıldığına dikkati çeken H.Y, ayda bir kez de dışarıdan gelen örgüt üyelerinin sohbet yaptığını belirtti.

Sohbetlerde Kuran-ı Kerim'in az okunduğuna dikkati çeken H.Y, "Sohbetlere katılım zorunluydu. Fetullah Gülen anlatılıyordu, vaazlar izliyorduk. Gülen'in kitaplarının okunması zorunluydu. Ev ağabeyleri tarafından kitapların okunmasına yönelik hedefler konuyordu. Hedefler tutturulmadığı zaman uyarılıyorduk." ifadelerini kullandı.

H.Y, 17-25 Aralık sonrası yapılan toplantılarda, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve hükümet aleyhine konuşmalar yapıldığını, beddualar edildiğini bildirdi.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :