ByLock'a ikinci darbe: Kripto FETÖ'cüler tespit edildi

ByLock'a ikinci darbe: Kripto FETÖ'cüler tespit edildi

FETÖ'nün şifreli iletişim sistemi ByLock üzerinde çalışmalarını sürdüren istihbarat, lider kadronun telefon konuşmalarının HTS kayıtlarında deşifre olmamış kripto FETÖ'cüleri tespit etti.

FETÖ'nün şifreli iletişim sistemi ByLock'u çözen MİT ve Emniyet İstihbarat, örgüt elebaşılarının HTS kayıtlarını mercek altına aldı.

Lider kadronun telefon konuşmalarının HTS raporlarını incelemeye alan istihbarat birimleri, deşifre olmamış kripto FETÖ'cüleri tespit etti.

VERİLER HARİTALAŞTIRILDI

ByLock yazışmalarından 56 bin çete üyesinin kimliğini tespit eden istihbarat birimleri, örgüt yöneticilerinin kullandığı cep telefonlarının HTS kayıtlarını, 10 yıl geriye dönük olarak tek tek incelemeye aldı.

HTS kayıtlarında çapraz sorgu yapılarak bu kişilerin kimlerle telefon görüşmeleri yaptıklarının istatistikleri belirlendi. Lider kadro ile sık sık irtibat sağlayan kişiler tespit edildi.

Lider kadronun başka isimler adına kayıtlı telefonları kullanmaları olasılığı göz önünde bulundurularak, baz istasyonları verileri eşleştirildi.

HTS kayıtları, baz istasyonları verileri haritalaştırılarak, başkaları üzerine kayıtlı telefon kullanan örgüt üyeleri deşifre edildi.

51'İ YURTDIŞINA FİRAR ETMİŞ

FETÖ üyesi kapsamında değerlendirilecek olan bu kişilerden, devlet kurum ve kuruluşunda çalışanlar kripto örgüt mensubu sayılacak.

ByLock üzerinden yürütülen kamudaki FETÖ soruşturmalarına bu raporlar da eklenecek. Elde edilen illiyet bağları çerçevesinde hazırlanan yeni tasfiye listeleri yakın zamanda ilgili kurumlara gönderilmeye başlanacak.

51'inin yurtdışına kaçtığı saptanan 73 üst düzey örgüt yöneticisi arasında, Abdullah Aymaz, Alaeddin Kaya, Cemil Koca, Mustafa Yeşil, Akın İpek, İsmail Büyükçelebi, Hidayet Karaca, Ekrem Dumanlı ve Cevdet Türkyolu gibi isimler bulunuyor.

SABAH