ByLock kullandığı tespit edilen kişiler nasıl serbest kalıyor?

ByLock kullandığı tespit edilen kişiler nasıl serbest kalıyor?

Atiker Konyaspor Başkanı Ahmet Şan'ın, FETÖ soruşturması kapsamında örgütün şifreli haberleşme programı "ByLock" kullandığı tespit edildi. Ancak Şan'ın buna karşın serbest bırakılması tepkiyle karşılandı.

Geçtiğimiz günlerde Cumhuriyet Savcılığı'na ifade veren Ahmet Şan'ın evinde arama yapıldı, cep telefonuna ve dijital verilere de el konuldu.

ByLock kullandığı tespit edilen Ahmet Şan'ın sorgusu sonrası serbest bırakılması ise kamuoyunda tepkiyle karşılandı. Şan'ın serbest kalmasına AK Parti'li milletvekillere kadar uzundan geniş bir kesim itiraz etti.

Ancak Şan'ın neden serbest bırakıldığı konusunda gözden kaçan bir detayı Sevilay Yılman gündeme taşıdı.

Yılman Habertürk'teki köşesinde, "Meğer ByLock kullandığı tespit edilen kişi, emniyette ya da savcılıkta itirafçı olup o programın ne zaman ve kim tarafından yüklendiğini açıklarsa “adli kontrol şartı” ile serbest bırakılıyormuş." diye yazdı.

İşte o köşe yazısı;

- Asıl sorun, o ByLock ile bugüne nasıl geldiğidir!

ATİKER Konyaspor Başkanı Ahmet Şan, FETÖ/PDY soruşturması kapsamında gözaltına alındı. Ve örgütün şifreli haberleşme programı ByLock kullandığı iddiasıyla Cumhuriyet Savcılığı’nda ifade verdikten sonra da serbest bırakıldı. Tabii bu durum üzerine bazı AK Parti milletvekilleri dahil herkes, “Madem adam ByLock kullanmış ve bunun için de savcılığa çağrılmış ifadesi alınmak üzere, o halde nasıl serbest bırakılır!” diyerek isyan etti.

AK Parti’nin en popüler milletvekillerinden Metin Külünk bile dayanamayıp Twitter hesabından, “Kim koruyor bu adamı, kim var arkasında!” sorularıyla kazan kaldırdı. Ben de ilk başta biri ya da birileri tarafından korunduğunu düşündüğüm için eşlik ettim o kazan kaldırıcılara, ancak sonradan işin özünü öğrenince bir adım geri çekildim.

Meğer ByLock kullandığı tespit edilen kişi, emniyette ya da savcılıkta itirafçı olup o programın ne zaman ve kim tarafından yüklendiğini açıklarsa “adli kontrol şartı” ile serbest bırakılıyormuş. Kısa bir süre önce aynı sebepten gözaltına alınıp sonra serbest bırakılan Bekir İrtegün adlı futbolcu için de aynı durum söz konusuymuş. Özetle... Konyaspor Başkanı Ahmet Şan, ByLock kullanıcısı ama devletle işbirliği yapan bir itirafçı olduğu için şu an serbest!

Kanun böyle emrediyorsa benim buna itiraz edecek halim yok, ama FETÖ’nün bir mensubu değilse bile sıkı fıkı olduğu aşikâr olan bu vatandaşın bu noktaya kadar nasıl geldiği konusunun sorgulanması gerektiğine inanıyorum. Dün görüştüğüm üst düzey emniyet mensubu bir haber kaynağım diyor ki: “Bu yasadan faydalanan yüzlerce insan var...”

“Nasıl tipler bu insanlar?” diye sordum kendisine... Çoğunluğunun polis ya da başka bir kurumda sıradan memur, sıradan tipler olduğunu söyledi. ByLock kullandığı bilinen ancak itirafçı olup bu işten yırtan Konyaspor Başkanı çapında başka biri yok yani! En azından o bilmiyor.

Uzatmayayım... Eyvallah yasadan faydalandı ve ByLock’çuluktan yırttı Ahmet Şan... Peki ama ByLock kullanacak kadar FETÖ’nün dibinde, içerisinde olan bir adam, Süper Lig’de oynayan Konyaspor gibi mühim bir takımın başına nasıl geçer? Hadi geçer anladık... Ya sonrasında? Hiç mi bakılmaz, sorgulanmaz, bu vatandaş kimdir, nedir falan diye?