BYEGM’den seminer

BYEGM’den seminer

Türkiye’nin en önemli sorunlarından birisi olan bağımlılık konusunda, bağımlılık iletişimi ve medyanın rolü temelli proje hayata geçiriliyor.

Başbakanlık Basın Yayın ve Enformasyon Genel Müdürlüğü (BYEGM), Kamu Diplomasisi Koordinatörlüğü (KDK) ve Türkiye Yeşilay Cemiyeti işbirliğiyle gerçekleştirilen “Bağımlılıklara Karşı Yerel Medya Kapasite Geliştirme Projesi” kapsamında, basın mensuplarının yanı sıra kamu, kurum ve kuruluşların Basın ve Halkla İlişkiler birimlerinde görevli personeli ile Yeşilay gönüllülerine bağımlılıkla mücadele ve önleme çalışmalarına destek sağlama konularında, 17 Kasım 2016 tarihinde Antalya’da eğitim seminerleri verilecek.

BAĞIMLILIKLA MÜCADELE VE ÖNLEMEDE MEDYANIN DESTEĞİ

Konu ile ilgili açıklama yapan Basın Yayın ve Enformasyon Konya İl Müdürü Cemil Paslı, Türkiye’de bağımlılık olgusunun, gerek istatistikler ve gerekse günlük hayatta giderek risk oluşturan bir konu haline geldiğini ifade etti. Toplumsal bir sorun olan bağımlılıkla mücadele çalışmalarında basın mensuplarının; uyuşturucu, alkol, sigara gibi etkenlerle mücadele konusunda bilgilendirilmeleri amacıyla eğitim seminerleri düzenlendiğini söyleyen Paslı, “Belirli dönemler halinde, 7 bölgede ve 7 ilde 1’er günlük kapasite geliştirme etkinlikleri düzenlenerek, basın mensuplarının bağımlılıkla mücadele ve önleme çalışmalarına destek sağlanması konularında bilgilendirmeler yapılarak basın mensuplarının konuyla ilgili bilgi düzeylerinin arttırılmasının amaçlandığını belirtti. Haber Merkezi