BYEGM, ile Konya basını birlikte proje yürütecek

BYEGM, ile Konya basını birlikte proje yürütecek

Basın Yayın Enformasyon Genel Müdürlüğü Basın Kartları Daire Başkanı Musa Özdemir, Konya’ya gerçekleştirdiği program çerçevesinde BYEGM İl Müdürü Cemil Paslı ile birlikte Konya Gazeteciler Cemiyeti’ni ziyaret etti.

Cemiyet Başkan Vekili Mustafa Yenikaynak ve yönetim kurulu üyeleriyle bir süre sohbet eden BYEGM Basın Kartları Daire Başkanı Musa Özdemir, yerel basınla işbirliği içerisinde yapılabilecek çalışmaları istişare etmek amacıyla böyle bir ziyaret gerçekleştirdiklerini belirtti.

BYEGM’nin aynı zamanda koordinasyonu sağlamak ve merkezi hükümetin ilgili birimlerine yereldeki enformasyonu olduğu gibi aktarmak gibi bir görevinin de olduğunu dile getiren Musa Özdemir, “Bu kapsamda farklı şehirlerdeki gazetecileri ziyaret edip, onların görüş ve önerileri doğrultusunda bir rapor hazırlayarak, merkezden ne gibi bir beklenti içerisinde olduklarını öğrenmeye çalışıyoruz. Bunu bir rapor haline getirerek, beklenti hangi alandaysa o alandaki en yetkili kişiye doğrudan ulaştırıyoruz. Konya’da da Konya’yı en iyi tanıyan ve bilen, sorunları gören, eksikleri hisseden ve bunları giderilmesi noktasında çalışmalar yürüten siz gazeteciler olduğu için sizlerle böyle bir organizasyonda birlikte çalışmak istedik. Konya’ya ilişkin söyleyecekleriniz en yetkili kişiye ulaşacaktır. Konya özelinde veya Konya bölgesini kapsayacak geniş bir coğrafyada sizlerin turizm, eğitim, sosyal yapı, ekonomi, altyapı ve benzeri sınırı olmayan herhangi bir veya birkaç konuda vereceğiniz önerilerle Konya’ya kazandıracağınız katkılar olacaktır. Bu manada birlikte yapacağımız çalışmanın Konya adına önemli olduğunu belirtmek isterim” diye konuştu.

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Konya Gazeteciler Cemiyeti Başkan Vekili Mustafa Yenikaynak da, böyle bir proje içerisinde Konya’ya katkı sağlamak, Konya ile ilgili en yetkili ağızlara görüş ve fikir beyan etmek için bu fırsatın verilmesini son derece olumlu karşıladıklarını dile getirdi. Yenikaynak, Konya için başarılı bir çalışma yürütmek için en kısa sürede rapor hazırlanıp, BYEGM’ye teslim edileceğini bildirdi.