Buzlanma Nedeniyle Dört Araç Devrildi: 1 Ölü, 8 Yaralı

Buzlanma Nedeniyle Dört Araç Devrildi: 1 Ölü, 8 Yaralı

Konya’nın Ilgın ilçesinde buzlanma yüzünden iki otomobil ile yolcu minibüsü ve kamyonetin yoldan çıkarak devrilmesi sonucu 1 kişi öldü, 8 kişi yaralandı.

Ilgın ilçesinde buzlanma yüzünden iki otomobil ile yolcu minibüsü ve kamyonetin yoldan çıkarak devrilmesi sonucu 1 kişi öldü, 8 kişi de yaralandı.

 

Ilgın-Konya karayolunda seyir halinde olan Halis Yaşıyan yönetimindeki 42 UE 561 plakalı kamyonet, Zaferiye Köyü yakınlarında yoldaki buzlanma nedeniyle kayarak kontrolden çıktı. Kamyonetin devrilmesi sonucu annesi Zehra Yaşıyan (62) olay yerinde yaşamını yitirdi. Sürücü Yaşıyan ise yaralandı.

Aynı köy yakınlarında Eyüp Turhal idaresindeki 42 P 8666 plakalı otomobil, İsmail Çakar yönetimindeki 42 U 7048 plakalı otomobil ve sürücüsü belirlenemeyen 38 AJ 133 plakalı yolcu minibüsü devrildi. Kaza sırasında minibüste yolcu bulunmadığı öğrenildi.

Kazada, 42 P 8666 plakalı otomobil otomobilde bulunan Eyyüp (37), Esra (30), Ahmet (9) ve Fadime Turhal, 42 U 7048 plakalı otomobildeki İsmail, Kudret ve Ayşe Dudu Çakar yaralandı. Yaralılar, ambulanslarla Dr. Vefa Tanır Ilgın Devlet Hastanesine kaldırıldı.

Ilgın- Konya karayolunda buzlanma nedeniyle çok sayıda kaza meydana geldiği belirtildi.

Yolda güvenlik önlemi alan jandarma ekipleri, diğer araç sürücülerini buzlanmaya karşı uyardı. Karayolları ekipleri buzlanmaya karşı tuzlama çalışması başlattı.

AA