"Büyüyen KOBİ'ler" toplantısı

"Büyüyen KOBİ'ler" toplantısı

Vodafone Türkiye İcra Kurulu Başkan Yardımcısı Aksoy:- "Türkiye'nin sürdürülebilir büyüme ve ekonomik kalkınma hedeflerine erişmesi için KOBİ'lerin dijitalleşmesi kaçınılmaz bir zorunluluk"

MALATYA (AA) - Vodafone Türkiye İcra Kurulu Başkan Yardımcısı Engin Aksoy, "Türkiye'nin sürdürülebilir büyüme ve ekonomik kalkınma hedeflerine erişmesi için KOBİ'lerin dijitalleşmesi kaçınılmaz bir zorunluluk" dedi.

Aksoy, Türk Girişim ve İş Dünyası Konfederasyonu (TÜRKONFED) ve Türkiye Sanayiciler ve İş Adamları Derneği (TÜSİAD) tarafından Malatya Sanayici ve İş Adamları Derneği'nin (MASİAD) ev sahipliğinde gerçekleştirilen "Büyüyen KOBİ'ler" toplantısında, "Dijitalleşme Endeksi ve Malatya İli Dijitalleşme Verileri" konulu sunum yaptı.

İş dünyasının çok hızlı değiştiğini ve işletmelerin de bu değişime ayak uydurarak yarına hazır olması gerektiğini anlatan Aksoy, bugünden yarına hazır diyebilecek bir işletmenin, müşteri ilişkilerinden bilgi güvenliğine kadar her süreci dijitalleştirmesinin büyük önem taşıdığını vurguladı.

Dijitalleşmenin her ölçekten şirketin pazardaki varlığı ve konumu açısından sürdürülebilirliğin garantisi olacağına işaret eden Aksoy, "Bu ortamda KOBİ'lerin de işlerini büyütmek ve başarılarını sürdürmek için dijitalleşmeye ayak uydurması gerekiyor. Türkiye'nin sürdürülebilir büyüme ve ekonomik kalkınma hedeflerine erişmesi için KOBİ'lerin dijitalleşmesi kaçınılmaz bir zorunluluk" diye konuştu.

Aksoy, KOBİ'lerin diğer kıtalardaki işletmeleri de takip etmeleri gerektiğini aktararak, şöyle devam etti:

"Eskiden müşterilerine 3 gün içinde dönmelerinde bir problem olmazken şimdi 3 saatte dönmemeleri durumda müşteri kaybedebiliyorlar. Eskiden müşterilerini sürekli takip etmeleri gerekmezken şimdi sürekli bir iletişim içinde olma ihtiyacı duyuyorlar. Örneğin, her 10 işletmeden 6'sı sahada araç kullanıyor ancak yüzde 76'sı araçlarını takip etmiyor. Her 10 işletmeden 6'sı sahada ekibiyle iletişim kurmaya ihtiyaç duyuyor. Ancak yüzde 96'sı ekipleri arasında anlık iletişim sağlayacak teknolojileri kullanmıyor. Bu açıkları kapatmak ve yarına bugünden hazır olmak için KOBİ'lerin hızla dijital çözümlerle buluşması gerekiyor."

Aksoy, şirket olarak, "yüzde yüz yarına hazır KOBİ" hedefiyle çalışmalarını sürdürdüklerini belirterek, teknolojiyi sadeleştirerek kurumlara sunduklarını anlattı.

Türkiye'nin dijital dönüşümüne öncülük etmeyi hedeflediklerini dile getiren Aksoy, dijital dönüşümün iş dünyası için rekabet avantajı ve farklılaşmak anlamına geldiğini kaydetti.

- Yarına Hazırım Platformu

Aksoy, Türkiye'de de işletmelerin dijital haritasını çıkarmak ve üstün rekabet için ihtiyaçlarını belirlemek üzere Yarına Hazırım Platformu'nu geliştirdiklerini, işletmelerin, "www.yarinahazirim.com" sitesindeki uygulamayı kullanarak Vodafone kullanıcısı olsun veya olmasın, hiçbir ücret ödemeden dijitalleşme endeksini hesaplayabildiklerini söyledi.

Platformun kurulduğu günden bugüne kadar 2 milyon defa ziyaret edildiğini vurgulayan Aksoy, "Toplam 36 bin işletme dijitalleşme endeksini hesapladı ve ihtiyaçlarını öğrendi. Ek olarak 800'ü aşkın büyük işletmenin ve kamu kurumunun da dijitalleşme endeksini hesapladık. Lansmanımızdan bu yana yaptığımız çalışmalarla Türkiye'de işletmelerin dijitalleşme endeksini yüzde 48'den yüzde 53'e çıkardık. Türkiye'nin dijitalleşme endeksini yüzde 75'e çıkarmak için çalışıyoruz" diye konuştu.

- Malatya'ya 49 milyon liralık yatırım

Aksoy, platformun Malatyalı şirketlerin de dijitalleşme haritasını çıkardığını anımsatarak, 187 Malatyalı şirkete ulaştıklarını ve bu şirketlerin yüzde 60 ile Türkiye'nin en yüksek dijitalleşme endeksine sahip olduğunu gördüklerini ifade etti.

Şirket olarak Malatyalılara en ileri mobil teknolojileri sunarak kent ekonomisinin daha da güçlenmesine katkıda bulunmayı önemsediklerini bildiren Aksoy, "Son 5 yılda Malatya'ya yaklaşık 49 milyon liralık yatırım gerçekleştirdik" dedi.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı