Büyüme rakamları

Büyüme rakamları

BTSO Yönetim Kurulu Başkanı Burkay:- "Büyüme rakamları, Türkiye ekonomisinin potansiyelini gösteriyor. Belirsizliklerin ortadan kalkmasıyla birlikte Türkiye, çok daha yüksek bir büyüme performansı yakalayacaktır"

BURSA (AA) - Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO) Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Burkay, "Büyüme rakamları, Türkiye ekonomisinin potansiyelini gösteriyor. Belirsizliklerin ortadan kalkmasıyla birlikte Türkiye, çok daha yüksek bir büyüme performansı yakalayacaktır." ifadelerini kullandı.

Burkay, yaptığı yazılı açıklamada, hükümetin ekonomiyi canlandırmaya dönük adımlarının, 2016 yılı büyüme rakamlarına yansıdığını belirtti.

Yılın son çeyreğinde kaydedilen yüzde 3,5'lik büyümenin sevindirici olduğunu vurgulayan Burkay, şunları kaydetti:

"Türkiye ekonomisi, 2016'nın üçüncü çeyreğinde 27 çeyrek sonra bir daralma yaşamıştı. Son çeyrekte ise tüketimi canlandırmaya yönelik alınan vergi önlemleri ve düzenlenen kampanyalar, ekonomimizin yeniden yükselişe geçmesini sağladı. Son çeyrekte elde edilen verilerle Türkiye, yeni bir başarı hikayesi yazmaya başlayacaktır. Büyüme rakamları, Türkiye ekonomisinin potansiyelini gösteriyor. Belirsizliklerin ortadan kalkmasıyla birlikte Türkiye, çok daha yüksek bir büyüme performansı yakalayacaktır. Ekonomimiz için gerekli olan yatırım ortamının iyileştirilmesi, tüketimi ve ihracatı olumlu yönde etkileyecek yapısal reformların hızlı bir biçimde hayata geçirilmesinden geçmektedir. Bu kapsamda, 16 Nisan'daki referandum büyük önem taşımaktadır. 17 Nisan'dan itibaren ülkemiz, istikrarlı bir siyasi iktidar, güçlü demokrasi ve sarsılmaz ekonomisiyle geleceğini daha net bir şekilde tayin etme imkanına sahip olacaktır."


AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :