Büyükşehir'den Ilgın'a İleri Biyolojik Atık Su Arıtma Tesisi

Büyükşehir'den Ilgın'a İleri Biyolojik Atık Su Arıtma Tesisi

Konya Büyükşehir Belediyesi tarafından Ilgın ilçesine inşa edilen İleri Biyolojik Atık Su Arıtma Tesisi'nin temel atma töreni, İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya'nın katılımıyla gerçekleşti.

Konya Büyükşehir Belediyesi, Ilgın ilçesine modern bir altyapı yatırımı olarak İleri Biyolojik Atık Su Arıtma Tesisi kazandırmak üzere harekete geçti. Temel atma töreni, İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya'nın da katılımıyla gerçekleşti. Ilgın Belediye Başkanı Yalçın Ertaş, tesisin ileri biyolojik arıtma özelliğine sahip olacağını belirterek, projenin ilçe için hayırlı olmasını diledi.

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, seçim dönemlerinin muhasebe dönemleri olduğunu ifade ederek, geçmiş vaatlerin ve gerçekleşen hizmetlerin değerlendirildiği bir süreçte olduklarını belirtti. Ilgın'daki yapılan yatırımları ve değişimi vurgulayan Altay, ilçenin gelişimine katkı sağlayacaklarını ifade etti.

a1.jpg

Ilgın'da gerçekleştirilen son 1 ayda temeli atılan yatırımların maliyetinin 650 milyon lirayı bulduğunu açıklayan Başkan Altay, Ilgın'ın kalkınmasına yönelik önemli adımlar atıldığını vurguladı. AK Parti Konya Milletvekili Orhan Erdem ve diğer katılımcılar da Ilgın'a yapılan yatırımların önemine dikkat çekerek, hizmet akışının devam etmesi temennisinde bulundular.

a2.jpg

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay'ın liderliğinde gerçekleştirilen hizmetlerin takdirle karşılandığını ifade ederek, Ilgın'ın çevreye duyarlı bir şekilde gelişimine vurgu yaptı. Türkiye'nin huzuru ve güvenliği için çalıştıklarını belirten Bakan Yerlikaya, Ilgın ve Konya'nın refahı için çaba sarf edeceklerini söyledi.

a3.jpg

Temel atma programı dualar eşliğinde sona ererken, katılımcılar Ilgın ilçesine kazandırılacak İleri Biyolojik Atık Su Arıtma Tesisi'nin hayırlı olmasını dilediler. Programa Konya Valisi Vahdettin Özkan, AK Parti ve MHP Konya il başkanları, Ilgın Kaymakamı, ve diğer yerel yetkililer de katıldı.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.