Büyükşehirden hayvancılık desteği

Büyükşehirden hayvancılık desteği

Ankara Büyükşehir Belediyesi tarafından, hayvancılığı teşvik etmek, geliştirmek ve köyden kente göçü önlemek amacıyla hayata geçirilen proje kapsamında 5 bin küçükbaş hayvanın dağıtımına başlandı

ANKARA (AA) - Ankara Büyükşehir Belediyesi tarafından, kent genelinde hayvancılığı teşvik etmek, geliştirmek ve köyden kente göçü önlemek amacıyla hayata geçirilen proje kapsamında, 5 bin küçükbaş hayvanın dağıtımına başlandı.

Büyükşehir Belediyesinden yapılan yazılı açıklamada, Kırsal Hizmetler ve Jeotermal Kaynaklar Daire Başkanlığınca, genç nüfusa iş imkanı sunmak ve kırsal kalkınmayı artırmak için yürütülen projenin ilk etabında, Çamlıdere ilçesinde 500 anaç koyun ve 50 damızlık koç dağıtıldığı belirtildi.

Çamlıdere’de kişi başına 50 anaç koyun ve 1 damızlık koç olmak üzere 60 vatandaşa 3 bin anaç koyun ve 60 damızlık koç verileceği kaydedildi.

Tarım ve Hayvancılık Destekleme Şube Müdürlüğü tarafından yürütülen projede, 41 yaşından gün almamış olan, SGK’ya bağlı bir kurumda çalışmayan ve en az 100 küçükbaş hayvan barındırmaya uygun kapalı ağılı bulunan vatandaşlara destek verileceği ifade edildi.

Ekiplerin, hafta boyunca dağıtıma devam edeceği bildirildi.

Konuya ilişkin bilgi veren Tarım ve Hayvancılık Destekleme Şube Müdürü Erol Arık, proje kapsamında anaç ve damızlık Ankara keçilerinin dağıtımının da yapılacağını duyurdu.

Arık, "İlk olarak Çamlıdere’de dağıtmaya başladığımız anaç koyun ve damızlık koçların dağıtımını tamamladıktan sonra, Nallıhan’da 14, Güdül’de 18 kişiye, 50'şer adet anaç Ankara keçisi ile 1'er damızlık teke dağıtımını yapacağız. Gerçekleştirdiğimiz çalışmalarla Ankara’da küçükbaş hayvancılığın gelişmesini sağlayacağız.” ifadelerini kullandı.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :