Büyükşehir'den Hadim ve Taşkent'te iftar programı

Büyükşehir'den Hadim ve Taşkent'te iftar programı

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, iftarını Hadim ve Taşkentlilerle açtı

KONYA (AA) - Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, ilçe iftarlarını Hadim ve Taşkent’te sürdürdü.

İftar davetine katılan Hadim ve Taşkentlilere teşekkür eden Başkan Akyürek, bölgeye yapılacak projeler hakkında bilgi verdi.

Konya’da ramazan ayının huzurla idrak edildiğini dile getiren Akyürek, kiraz üretim merkezi olan Hadim ve Taşkent bölgesinin, Bozkır ile Konya merkezin ve Çumra bölgesinin sulama-içme suyu ihtiyacını karşıladığını hatırlattı. Başkan Akyürek, "Hadimi Barajı, Bağbaşı Barajı ve Bağbaşı Mavi Tünel Derivasyonu, Bozkır Barajı, yine oradaki sulama projeleri, bu bölgenin Konyamızın geneline adeta armağanıdır. Bu yönüyle de bölge halkımıza, hemşehrilerimize Konyamız adına teşekkür ediyoruz” dedi.

Akyürek, Göksu Havzası’nın suyuyla yamaçtaki arazilerin sulanmasına ilişkin 150 milyon liralık yatırım ihalesinin DSİ tarafından yapılacağını, bölge için çok önemli olan bu projenin uygulanması için milletvekilleri ve Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun gayret gösterdiğini söyledi.

- Başarılı öğrencilere bisiklet

Medeniyet Okulu Projesi kapsamında ilköğretim 4. sınıfında takdirname alan öğrencileri bisiklet ile ödüllendirdiklerini dile getiren Akyürek, bu kapsamda Hadim ve Taşkent’te öğrencilere bisiklet hediye etti. Çocuklara hangi mesleği seçeceklerini soran Akyürek, iyi birer meslek edinmenin yanı sıra iyi insan olmaları tavsiyesinde de bulundu.

İftar programlarına Hadim Belediye Başkanı Ahmet Hadimioğlu, Taşkent Belediye Başkanı Osman Arı ve Büyükşehir Belediyesi daire başkanları da katıldı.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı