Büyükşehir'den eğitime destek hamlesi

Büyükşehir'den eğitime destek hamlesi

Konya Büyükşehir Belediyesi’nin ilkokul, ortaokul ve lisedeki şehit ve gazi çocukları, öksüz, yetim, engelli, anne-babası resmen ayrı öğrencilere yönelik sürdürdüğü eğitim yardımı hesaplara yatırıldı

KONYA (AA) - Konya Büyükşehir Belediyesi’nin ilkokul, ortaokul ve lisede okuyan şehit ve gazi çocukları, öksüz, yetim, engelli, anne-babası resmen ayrı ve TEOG sınavına göre Türkiye geneli yüzde 0,1’lik dilime giren öğrencilere yönelik sürdürdüğü eğitim yardımının ilk taksiti öğrencilerin hesaplarına yatırıldı.

Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, bir eğitim ve öğrenci şehri olan Konya’da 2004 yılından bu yana ilkokuldan lise sonuna kadar 76 bin 669 öğrenciye eğitim yardımında bulunduklarını söyledi.

En önemli yatırımın insana yapılan yatırım olduğu bilinciyle çalıştıklarını belirten Akyürek, eğitimi ve öğrencileri desteklemeye devam edeceklerini dile getirdi.

Yeni Büyükşehir Yasası’nın ardından Konya merkezdeki okullarda okuyan öğrencilere verdikleri eğitim yardımını, 31 ilçeyi kapsayacak şekilde genişlettiklerini hatırlatan Akyürek, bu dönem 14 bin 825 öğrencinin 8 ay boyunca eğitim yardımı alacağını ifade etti.

Konya Büyükşehir Belediyesi tarafından gerçekleştirilen eğitim yardımı kapsamında öğrenciler 8 ay boyunca destekleniyor. Karatay, Meram ve Selçuklu’daki öğrenciler eğitim yardımını, kendilerine teslim edilen banka kartlarından çekerken, diğer ilçelerdeki eğitim yardımı ise en yakın PTT şubesinde öğrencilerin veli veya vasilerin kimlik numarasına yatırılıyor.

Eğitim yardımından bu yıl Konya genelinde 15 bin 490 öğrenci yararlanırken, toplam rakamın 76 bin 669 olduğu bildirildi.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı