Büyükşehir’den Çumra’ya Şehir Konağı

Büyükşehir’den Çumra’ya Şehir Konağı

10 ilçeye şehir konağı kazandırma çalışmalarını yürüten Konya Büyükşehir Belediyesi, Çumra’daki konağın yapımında son aşamaya geldi.

Konya Büyükşehir Belediyesi, Yeni Büyükşehir Yasası kapsamında ilçelerde şehir konağı yapımını sürdürüyor.

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, ilçe merkezlerinin tamamına en az bir kültür merkezi, şehir konağı, spor salonu yatırımları kazandıracaklarını söyledi.

Konya merkezin ardından Ereğli, Ilgın ve Akşehir’e şehir konağı yaptıklarını, binaların Aile Sanat ve Eğitim Merkezi (ASEM) olarak hizmet verdiğini belirten Başkan Akyürek, 10 ilçede daha şehir konağı yapımının da sürdüğünü ifade etti.

Çumra’daki şehir konağı yapımının son aşamaya geldiğini kaydeden Başkan Akyürek, 2 milyon 800 bin liraya mal olacak şehir konağında yüzme havuzu, spor salonu, meslek edindirme kurs alanları ve çok amaçlı salonlar bulunduğunu dile getirdi.

Şehir konaklarının ilçelere değer katarken insanların yaşam kalitesini de artırdığını belirten Başkan Akyürek, Çumra’nın yanı sıra; Cihanbeyli, Karapınar, Seydişehir, Kulu, Beyşehir, Güneysınır, Bozkır, Sarayönü ve Tuzlukçu İlçelerindeki konakların yapımının devam ettiğini vurguladı.