Büyükşehir’den çiftçiye fidan ve fide desteği

Büyükşehir’den çiftçiye fidan ve fide desteği

Kırsal bölgelerde üretimi artırmak ve çiftçinin kalkınmasına katkı sağlamak amacıyla fide ve fidan desteğini sürdürüyor.

2017 desteklemeleri kapsamında şu ana kadar 3 milyon 684 bin çilek fidesi, 145 bin adet meyve fidanı ve 250 takım yüksek sistem bağ aparatı dağıtımını tamamladı.

Konya Büyükşehir Belediyesi, Yeni Büyükşehir Yasası ile Konya genelinde bölgeler arası gelişmişlik farkının giderilmesi ve kırsal alanlarda yaşayanların desteklenmesi için fide ve fidan desteklerini sürdürüyor. Kırsal bölgelerde üretimi artırmak ve çiftçinin kalkınmasına katkı sağlamak amacıyla fide ve fidan desteği yaptıklarını belirten Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, 2016 yılında 34 milyon liralık sulama ve gölet yatırımın yanında çiftçiye 9 milyon 236 bin liralık fidan, fide ve yüksek sistem bağ aparatı desteği verdiklerini hatırlattı. 2017 yılı destekleri kapsamında talepte bulunan çiftçilere 3 milyon 684 bin çilek fidesi, 145 bin adet meyve fidanı ve 250 takım yüksek sistem bağ aparatı dağıtımını tamamladıklarını, desteklerinin artarak devam edeceğini dile getirdi. Konya Büyükşehir Belediyesi, çilek fidesi ve elma, kiraz, vişne, asma fidanlarının yanı sıra ar-ge çalışması kapsamında ürün çeşitliliğini artırmak amacıyla ilk kez ahududu, gojiberry ve böğürtlen fidanı dağıtımı yaptı. Olumlu neticeler alınması halinde önümüzdeki yıllarda bu ürünler de Büyükşehir Belediyesi desteklemeleri arasına girecek