Büyükşehir'den 190 milyon lira

Büyükşehir'den 190 milyon lira

Yatırım sezonunu 1 Nisan itibariyle açan Konya Büyükşehir Belediyesi Fen İşleri Dairesi Başkanlığı, hizmetlerin daha hızlı ve verimli ulaşması için Türkiye’nin toprak alanı en büyük şehri olan Konya genelinde 7 ayrı bölgede hizmet verecek.

Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, 6360 sayılı yasa ile bağlanan ilçelerin ana caddeleri ve Büyükşehir’e bağlı mahalle bağlantı yollarında yol yapım, asfalt, tretuvar ve tadilat çalışmaları için 2015 yılı için 190 milyon liralık ihalenin yapıldığını ifade etti.

Yeni Büyükşehir Yasası ile birlikte birçok ülkeden daha büyük bir alana hitap etmeye başlayan Konya Büyükşehir Belediyesi, 40 bin 814 kilometrekare alanda hizmetlerin tüm bölgelere daha hızlı ve sağlıklı ulaşabilmesi için Konya’yı 7 hizmet bölgesine ayırdı. Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, belediyecilikte örnek bir şehir olan Konya’nın yeni yasayla birlikte topyekün kalkınması ve bu anlamda da Türkiye’ye model olması için çalıştıklarını söyledi. Başta altyapı olmak üzere şehrin tamamında ihtiyaç olan tüm yatırımların planlandığını, bir kısmının başladığını, bir kısmının ise kısa süre içinde başlayacağını kaydeden Başkan Akyürek, Fen İşleri Dairesi’nin tüm şehre yapacağı hizmetlerin kısa sürede, verimli bir şekilde gerçekleşmesi için 7 ayrı bölgede hizmet vereceğini ifade etti.

Bu kapsamda, yeni yasayla Büyükşehir’e bağlanan 28 ilçeyi de kapsayacak şekilde 7 bölgede şantiyelerin kurulmakta olduğunu kaydeden Başkan Akyürek, 3 bölgede ise asfalt plenti oluşturulacağını ifade etti.

İLÇELERE ÖNEMLİ YATIRIMLAR GELİYOR

Fen İşleri’nin 1 Nisan itibariyle sezonu açtığını vurgulayan Başkan Akyürek, 2015 yılında ilçelerin ihtiyacı olan çok sayıda önemli yatırımın ihalesinin yapıldığını ve kısa süre içinde hayata geçirileceğini söyledi. İlçe ve mahallelerin en önemli ihtiyaçlarından olan yol yapım çalışmalarının da büyük bir hızla başladığını vurgulayan Başkan Akyürek, ilçelerin ana caddelerinde, Büyükşehir’e bağlı mahalle bağlantı yollarında yol yapım, asfalt, tretuvar ve tadilat çalışmalarına başlanacağını dile getirdi.

İLÇE VE MAHALLE YOLLARINA 424 BİN TON ASFALT

2015 yılında yeni bağlanan ilçelerin ana caddeleri için 97 kilometre araç yolu, 194 kilometre bisiklet yolu yapılacağını, 424 bin ton asfalt kullanılacağını kaydeden Başkan Akyürek, Büyükşehir Yol Ağı’ndaki yeni bağlanan mahalle bağlantı yollarında ise 700 kilometre sathi kaplama, 3 bin 215 kilometre yama çalışması yapılacağını kaydetti.

Konya Büyükşehir Belediyesi’nin il sınırında asfalt, tretuvar, bordür, altyapı tranşeleri tamirat ve tadilat işlemleri de yapılacağını belirten Başkan Akyürek, bu hizmetler için 2015 yılında toplam 190 milyon lira harcanacağını ifade etti.