Büyükşehir’de Tüketici Hakları Çalıştayı düzenlendi

Büyükşehir’de Tüketici Hakları Çalıştayı düzenlendi

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından ilan edilen İkinci Yüz Günlük İcraat Planında yer alan tüketicinin korunması faaliyetleri kapsamında Konya, Ankara ve Kayseri zabıtalarına yönelik çalıştay düzenlendi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından ilan edilen İkinci Yüz Günlük İcraat Planında yer alan tüketicinin korunması faaliyetleri kapsamında Ticaret Bakanlığı’nın yürüttüğü “Tüketicinin Korunması Faaliyetlerinin Yerel Yönetimlere Yaygınlaştırılması Projesi” kapsamında Konya, Ankara ve Kayseri zabıtalarına yönelik çalıştay düzenlendi. Çalıştay sonucunda “Tüketici Hakları Zabıta Birim Amirliği”nin kurulması; tüketicilerin, esnafın, tacirin bilinçlendirilmesi, tüketicilerin daha etkin korunması ve sorunlarının çözümlenmesi hedefleniyor.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından ilan edilen İkinci Yüz Günlük İcraat Planında yer alan “Tüketicinin Korunması Faaliyetlerinin Yerel Yönetimlere Yaygınlaştırılması için Eğitimler Gerçekleştirilmesi” faaliyetleri kapsamında Ticaret Bakanlığı tarafından yürütülen “Tüketicinin Korunması Faaliyetlerinin Yerel Yönetimlere Yaygınlaştırılması Projesi” kapsamında Konya Büyükşehir ve ilçe zabıtaları ile Ankara ve Kayseri Büyükşehir Belediyesi zabıtalarına yönelik çalıştay düzenlendi. Konya Büyükşehir Belediyesi’nde düzenlenen çalıştayın açılışında konuşan Konya Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Abdülmelik Ötegen, “Tüketim ve denetim bağlamında bizim örnek davranışları gösterme konusunda önceliğimiz olması gerekiyor ki ülkemizdeki medeniyet iddiasını da en köklü bir şekilde hayata geçirelim. Yapılan denetimlerde cezalandırma bizim temel kriterimiz değildir. Öncelikle iyilikle ikna etmenin, güzellikle anlatarak netice almanın yollarını aramalıyız” ifadelerini kullandı.

buyuksehir’de-tuketici-haklari-calistayi--2.jpg

KILIÇ: TÜM BÜYÜKŞEHİRLERDE YAYGINLAŞMASINI İSTİYORUZ

Ticaret Bakanlığı Tüketicinin Korunması ve Piyasa Gözetimi Genel Müdür Yardımcısı Mikail Kılıç, Büyükşehir Belediyelerinin tüketicilerin korunması noktasında değerli hizmetleri olduğunu vurgulayarak, “Bunu bütün Büyükşehir Belediyelerimizde yaygınlaştırmak istiyoruz. Bakanlık olarak bizim temel görevimiz tüketicilerin ekonomik menfaatlerini korumak, sağlık ve güvenliklerini temin etmektir” diye konuştu.

YILMAZ: HAKSIZ FİYAT ARTIŞLARININ ÖNÜNE GEÇMEYE ÇALIŞIYORUZ

Konya Ticaret İl Müdürü Haşmet Yılmaz da “Son zamanlarda yaşanan döviz artışından etkilenmemesine ve girdi maliyetlerinde artış olmamasına rağmen haksız fiyat artışlarının denetimlerinde Konya zabıtasıyla il müdürlüğümüzün müşterek çalışmasıyla büyük faydalar sağlandı. Bu çalışmalar sonunda Konya’mızda tüketicimizin, esnafın ve tacirin bilinçlendirilmesi, tüketicilerimizin daha etkin korunması ve sorunlarının çözülmesi hedeflenmiştir” dedi.

TÜKETİCİ HAKLARI ZABITA AMİRLİĞİ KURULACAK

İki oturumda gerçekleşen çalıştayda ticaret uzmanları tarafından 6502 sayılı Tüketicinin Korunması Hakkındaki Kanun kapsamında yapılan örnek çalışmalar hakkında sunumlar gerçekleştirildi. Çalıştay sonucunda öncelikle Büyükşehir Belediyelerinin Zabıta “Tüketici Hakları Zabıta Birim Amirliği”nin kurulmasının sağlanması ve bu birimlerin çalışmalarının Türkiye genelinde tüketicilerin, esnafın, tacirin bilinçlendirilmesi, tüketicilerin daha etkin korunması ve sorunlarının çözümlenmesi hedefleniyor.