Büyükşehir Ramazan Bayramına Hazır

Büyükşehir Ramazan Bayramına Hazır

Konya Büyükşehir Belediyesi, vatandaşların Ramazan Bayramını huzurlu ve sorunsuz geçirmeleri için tüm birimlerde gerekli tedbirleri aldı.

Konya Büyükşehir Belediyesi, Ramazan Bayramı’nda şehirde herhangi bir sorun yaşanmaması için gerekli tedbirleri aldı.

Toplu ulaşım bayramın birinci günü ücretsiz

Bayram süresince Pazar tarifesiyle hizmet verecek toplu ulaşım araçları, bayramın birinci günü ücretsiz, ikinci ve üçüncü günü yüzde 50 indirimli olacak. Ulaşım Planlama ve Raylı Sistem Dairesi Başkanlığı, vatandaşların bayram ziyaretlerini rahat geçirmelerini sağlamak amacıyla gerekli tüm tedbirleri aldı.

Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanlığı, vatandaşların mezar ziyaretlerini huzur içinde gerçekleştirmeleri için temizlik çalışmalarını yaptı, güvenlik tedbirlerini artırdı. Çevre ekipleri, bayram süresince hava ve gürültü kirliliği ile ilgili her türlü şikayete cevap verecek. Bayram öncesi şehir merkezi, meydanlar ve alt-üst geçitlerde kapsamlı temizlik çalışmalarını tamamlayan temizlik ekipleri, Mevlana Meydanı ve tarihi camilerin etrafında Ramazan ayı süresince gerçekleştirdiği gül suyu ile yıkama çalışmalarını bayramda sürdürecek. Ayrıca, bayram süresince açık alanlarda haşere ile mücadele kapsamında gerekli çalışmalar sürdürülürken; başıboş hayvanlarla ilgili rehabilite çalışmaları ilçe belediyeleri ile birlikte yapılmaya devam edecek.

"Koski, itfaiye, zabıta 24 saat görev başında"

Konya Büyükşehir Belediyesi KOSKİ Genel Müdürlüğü, şehir genelinde bayram süresince su, kanalizasyon ve sayaç arızalarında 24 saat hizmet verecek. Vatandaşlar; su ve kanalizasyon arızaları için ALO 185’i arayabilecekler.

Bayram süresince normal mesaisine devam edecek olan İtfaiye Dairesi Başkanlığı; Konya merkez ve 31 ilçedeki 110 merkezde çalışmalarını sürdürecek. Vatandaşlar, yangın ve benzeri tabii afetlerle ilgili ihbarlarını 110 no’lu telefona bildirebilecekler.

Büyükşehir Belediyesi Zabıta Dairesi Başkanlığı da Ramazan Bayramı süresince vatandaşların her türlü şikayetlerine cevap vermek üzere çalışmalarını sürdürecek. Bayram tatili süresince Otogar ve Çevre Zabıta Amirliklerinde 24 saat, Kültürpark’ta 10.00-24.00, Mevlana Türbesi, Bedesten ve Eski Garaj civarında 09.00-23.00 arası hizmet verilecek. Zabıta ile ilgili şikayetler için 350 36 94 ve 265 01 93 no’lu telefonlar aranabilecek.

"Fen işleri anında müdahale edecek"

Büyükşehir Belediyesi Fen İşleri Dairesi Başkanlığı bünyesinde de bayram süresince, yol, tretuvar, kaldırım ve benzeri sorunlara anında müdahale edecek, Acil Müdahale Ekibi hizmet verecek. Vatandaşlar, bayram süresince belediye birimleri ile ilgili şikayetlerini Alo 153 no’lu telefona bildirebilecek.