Büyükşehir Belediyesi'nden eğitime destek

Büyükşehir Belediyesi'nden eğitime destek

KAYSERİ (AA) - Kayseri Büyükşehir Belediyesi, İl Müftülüğü ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile birlikte kent merkezi ve ilçelerdeki tüm lise öğrencilerine...

KAYSERİ (AA) - Kayseri Büyükşehir Belediyesi, İl Müftülüğü ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile birlikte kent merkezi ve ilçelerdeki tüm lise öğrencilerine Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından hazırlanan ''Dinim İslam-Temel Bilgiler'' kitabını dağıttı.

Kilim Sosyal Bilimler Lisesinde kitap dağıtım törenine katılan Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik, sosyal konuların önemini vurgulayarak, bu çalışmayla gençlerin dinimizi çok daha sağlıklı öğreneceklerini belirtti.

Dünyanın sosyologlar tarafından dizayn edildiğini ifade eden Başkan Çelik, ''Eğer siz dünyaya yön verecekseniz önce insanı yönetmek zorundasınız. İnsanı yönetmenin en temel yolu da sosyoloji. Bu nedenle sosyal konulara çok önem veriyoruz." diye konuştu.

Belediye olarak insana yatırımın üzerinde önemle durduklarını dile getiren Çelik, ''İnsana yatırım konusunda bir proje gelirse destek veriyoruz. Bu anlamda ardı ardına kütüphaneler açıyoruz. Kültür sanat faaliyetlerimiz artarak devam ediyor. 60 günde 70 binden fazla insan etkinliklerimizi takip etti.'' ifadelerini kullandı.

Dağıtımını yaptıkları kitabın okunmasını istediklerini ve bu anlamda bir yarışma düzenlendiğini aktaran Çelik, yapılan işin sonunda bir taltif olsun istediklerini söyledi.

Başkan Çelik, kitaptan soruların yer aldığı sınavın sonunda güzel hediyeler dağıtacaklarını kaydetti.

İl Müftüsü Şahin Güven de Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından hazırlanan kitabı tüm liselerdeki 1. sınıf öğrencilerine dağıtmak istediklerini ancak Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik’in isteğiyle liselerdeki tüm öğrencilere dağıtma kararı aldıklarını belirterek, bu çalışmaya destek veren Çelik'e teşekkür etti.

Konuşmaların ardından, söz konusu kitap öğrencilere dağıtıldı.

Kitap, il genelindeki yaklaşık 63 bin öğrenciye dağıtılacak. Daha sonra kitaptan soruların yer aldığı bir sınav yapılacak ve sınavda ilçeler ve il genelinde dereceye giren öğrencilere Kutlu Doğum Haftası programında ödül verilecek.


AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :