Büyükşehir Belediyesi “Koyunoğlu Müze Evi”nde konferanslar devam ediyor

Büyükşehir Belediyesi “Koyunoğlu Müze Evi”nde konferanslar devam ediyor

Konya Büyükşehir Belediyesi’nin aslına uygun yenileştirdiği, Koyunoğlu Müzesi bahçesindeki Koyunoğlu Konya Evi’nde kültür ve sanat konferansları devam ediyor

Koyunoğlu Müzesi ile Konya Fikir, Sanat, Kültür Adamları Derneği’nin ortaklaşa düzenlediği konferanslarda Seyit Küçükbezirci, Prof. Dr. Saim Sakaoğlu, yazar Mehmet Ali Uz, gazeteci İhsan Kayseri, Doç. Dr. Caner Arabacı’nın Konya tarihi ve sanatı konferanslarından sonra; İnşaat Yüksek Mühendisi Mehmet Bildirici, Selçuklu Başveziri Sahib Ata’nın yaptırdığı suyollarını dinleyicilere sundu.

İlk Çağlardan beri Konya ve çevresindeki ‘su medeniyeti’ konularında araştırmalar yapan Bildirici; konferansının ikinci bölümünü “Sille’nin Tarihî Su Yolları”na ayırdı.

1964 yılında DSİ Genel Müdürlüğü’nün yayınladığı, 463 sayfalık “Tarihî Su Yapıları” kitabının da hazırlayıcısı olan Mehmet Bildirici; Konya’nın “Büyük bir uygarlığın sahibi ve devam ettiricisi olduğunu belirtti. Selçukluların büyük veziri Sahib Ata’nın Meram’da yaptırdığı “Saib Irmağı” 750 yıldır Meram’a hizmet veriyor” dedi.

Konya Büyükşehir Belediyesi, Koyunoğlu Müzesi bahçesinde, cumartesi günleri saat 14.00’de düzenlenen konferanslara herkesin davetli olduğunu belirten Koyunoğlu Müzesi Müdürü Hasan Yaşar; “Tarihî bir Konya ikindisi yaşamak isteyenleri ağırlamak için evimize bekliyoruz” dedi.