Büyükoktar: Hiç kimse Türkiye’nin Yöneticilerine ve Tarihine hakaret edemez

Büyükoktar: Hiç kimse Türkiye’nin Yöneticilerine ve Tarihine hakaret edemez

CHP Konya İl Başkan Adayı Av. Tarkan Büyükoktar, Norveç’teki NATO tatbikatında yapılan Atatürk ve Türkiye aleyhine yapılan yazılı ve görsel hareketi kınadı.

Cumhuriyet Halk Partisi Konya İl Başkan Adayı Av. Tarkan Büyükoktar, Biz 80 milyonluk bir aileyiz. Hiç kimse Türkiye’nin yöneticilerine ve tarihine hakaret edemez. Bu nedenle NATO’nun Norveç’teki tatbikatında yaşanan yazılı ve görsel saldırıları kabul etmiyor ve bunu şiddetle kınıyoruz” dedi. NATO tatbikatında Türkiye aleyhine yapılan bilinçli veya bilinçsiz yapılan saldırıyı şiddetle kınıyorum diyen CHP Konya İl Başkan Adayı Av. Tarkan Büyükoktar; “ Norveç’te yapılanan NATO tatbikatındaki bir olay bizleri derinden üzmüştür.

buyukoktar-hic-kimse-turkiye’nin-yoneticilerine-ve-tarihine-hakaret-edemez-(1).jpg

Ülke içerisinde A Partisinin Genel Başkanıyla, B Partisinin Genel Başkanıyla,düşüncelerimizi söyleriz ve tartışırız. Sonuçta biz bir aileyiz. 80 milyonluk bir aileyiz. Ama hiçbir zaman kendi ülkemizin tarihine ve bugününe hakaret edilmesini kabul edemeyiz ve şiddetle eleştiririz. Şimdi NATO yetkililerden Türkiye’ye yapılan bu hakaret nedeniyle yöneticileri tatmin edecek açıklama bekliyoruz. Bu sıradan bir özür dileriz olayıyla geçiştirilecek bir konu değildir. O açıdan bu konudaki duyarlılığımızı hem Türkiye’deki bütün yurttaşlarımıza, hem NATO’ya, hem bütün dünyaya duyurmak isteriz. Biz güçlü bir devletiz, itibarı olan bir devletiz, biz demokrasiyi savunan bir devletiz, insan haklarını savunan bir devletiz. Türkiye’ye yönelik eleştiriler olabilir, Ama hiç kimse Türkiye’nin yöneticilerine ve tarihine hakaret edemez. Bunu şiddetle kınıyoruz, bunu herkesin bilmesini isterim.”dedi.