Büyükerşen'den milli sporcu Sümeyye'ye kutlama

Büyükerşen'den milli sporcu Sümeyye'ye kutlama

ESKİŞEHİR (AA) - Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen, Brezilya'da düzenlenen Paralimpik Yüzme Dünya Serisi'nde, açık kategori...

ESKİŞEHİR (AA) - Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen, Brezilya'da düzenlenen Paralimpik Yüzme Dünya Serisi'nde, açık kategori 50 metre sırtüstü yarışında şampiyon olan 14 yaşındaki milli yüzücü Sümeyye Boyacı'yı kutladı.

Eskişehir Büyükşehir Gençlik ve Spor Kulübü sporcusu Boyacı'yı makamında kabul eden Büyükerşen, milli sporcunun başarısından dolayı büyük bir gurur duyduklarını söyledi.

"İstenildiği zaman Türkiye'de denizi olmayan bir kentten de dünya şampiyonu yüzücüler çıkabildiğini gösteren sevgili Sümeyye'ye, başta hemşehrilerimiz olmak üzere tüm yurttaşlarımız adına yürekten teşekkür ediyorum." diyen Büyükerşen, Boyacı'nın 2020 Olimpiyat Oyunları'nda da hem şehri hem de ülkeyi başarıyla temsil edeceğine inandığını belirtti.

Milli sporcu, 26-28 Nisan'da düzenlenen şampiyonada açık kategoride, 50 metre sırtüstü mücadelesinde 45,92'lik derecesiyle şampiyon, 50 metre kelebek stilde de bronz madalya kazanma başarısı gösterdi.

Sümeyye, S5 kategorisinde de çeşitli branşlarda 2 altın, birer gümüş ve bronz madalya kazanmıştı.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :