Büyükelçiler Yatırımcılara Referans Olacak

Büyükelçiler Yatırımcılara Referans Olacak

Erzurum Büyükşehir Belediyesi'nin daveti üzerine kente gelen Arap Birliğine bağlı 15 ülkenin büyükelçisi, bölgenin potansiyelini inceleyerek, yatırımlar konusunda bilgi aldı- Arap Devletler Ligi Türkiye Temsilcisi Büyükelçi Naciri:- "2005'te 7,5 milyar do

ERZURUM (AA) - Arap Devletler Ligi Türkiye Temsilcisi Büyükelçi Mohamed El Fatah Naciri, "2005'te 7,5 milyar dolardı ticaret hacmi, Arap ülkeleri ile Türkiye arasında. 2014'te bu rakam 53 milyar dolara çıktı. Karşılıklı ticaret çok önemli bir hale geldi. Bu ilişkiler ve işbirlikleri daha da önemli bir şekilde devam edecek" dedi.

Erzurum Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen gezi programı için Erzurum'a gelen Libya, Kuveyt, Ürdün, Tunus, Fas, Cezayir, Katar, Irak, Suudi Arabistan, Cubiti, Sudan, Yemen, Moritanya ve Lübnan'ın büyükelçileri, Palandöken Kayak Merkezi'nde bir otelde düzenlenen programa katıldı.

Büyükelçilere, kentin ve bölgesinin yatırım potansiyelini, kültür ve turistik mekanlarının, kış turizm alanlarının, spor tesislerinin ve ticari hacminin anlatıldığı slayt sunumu yapıldı.

 Arap Devletler Ligi Türkiye Temsilcisi Büyükelçi Naciri, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 14 ülkenin büyükelçileri ile Erzurum'un turistik ve ticari alanlarını gezerek, alacakları notları kendi ülkelerine rapor şeklinde göndereceklerini söyledi.

Erzurum'un gelişmesine, ticari hacminin büyümesine katkı sağlayacaklarını ifade eden Naciri, Arap ülkelerinden gelen iş adamlarının da çalışmaları neticesinde özellikle tarım, hayvancılık ve gıda sektöründe önemli yatırımlar yapılacağını ifade etti.

Naciri, "2005'te 7,5 milyar dolardı ticaret hacmi, Arap ülkeleri ile Türkiye arasında. 2014'te bu rakam 53 milyar dolara çıktı. Karşılıklı ticaret çok önemli bir hale geldi. Çok önemli Arap şirketleri Türkiye'ye yatırıma başladı hem de Türkiye'deki çok önemli şirketler Arap ülkelerinde işler yapmaya başladılar. Bu ilişkiler ve işbirlikleri daha da önemli bir şekilde devam edecek" diye konuştu.

- "Yatırımcılara referans olarak, bölgenin potansiyelini anlatacağız"

Kuveyt'in Ankara Büyükelçisi Abdullah Abdulazeez Al-Duwaıkh da Erzurum'da coşkuyla karşılandıklarını ve bunun kendilerini mutlu ettiğini belirterek, her zaman ilk izleniminin son izlenimi olduğunu söyledi.

Erzurum hakkında bilgi aldıklarını, kentin potansiyelini yerinde inceleyerek kendi ülkelerine anlatacaklarını ifade eden Al-Duwaıkh, "Erzurum'un tarihi ve turistik alanda önemli potansiyelleri var. Özellikle vazgeçilmez kültür mirası var. Bunu görmezden gelmemiz mümkün değil. Bizim bunu mutlaka yerinde görüp, incelememiz gerekiyordu. Erzurum'un gelecekteki yatırım yapabilme ve imkan noktasında değerlendirmelerini yapacağız" dedi.

Al-Duwaıkh, Türkiye'nin çeşitli bölgelerinde farklı güzellikler gördüklerini anamsatarak, "Erzurum'un da güzelliklerini görmek için geldik. Tarihi birikimiyle birlikte oluşacak iş imkanlarını değerlendirip, bölgemizdeki yatırımları buraya çekeceğiz. Yatırımcılara referans olarak, bölgenin potansiyelini anlatacağız" ifadesini kullandı.

Kaynak:Haber Kaynağı