Büyükelçiler Konya'da toplanacak

Büyükelçiler Konya'da toplanacak

Büyükelçiler Konferansının Onuncusu, Bu Yıl 12-17 Ağustos 2018 Tarihlerinde Ankara ve Konya'da...

Dışişleri Bakanlığı tarafından yurtdışında ve merkez teşkilatında görevli tüm Büyükelçilerimizin katılımıyla 2008 yılından bu yana düzenlenmekte olan Büyükelçiler Konferansının onuncusu, bu yıl 12-17 Ağustos 2018 tarihlerinde Ankara ve Konya'da gerçekleştirilecek.

Bakanlıktan yapılan açıklamaya göre, 10. Büyükelçiler Konferansının teması "Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sisteminde Girişimci ve İnsani Dış Politika" olarak belirlendi.

Konferansta Sayın Cumhurbaşkanımızın talimatları alınacak, dış politikamızı ilgilendiren gelişmeler ve yönelimler gözden geçirilecek, güncel sınama ve fırsatlar görüşülecek, önümüzdeki döneme dair önceliklerimiz değerlendirilecek.

Bu çerçevede Büyükelçiler, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve TBMM Başkanı Binali Yıldırım tarafından kabul edilecekler. Kabine üyeleri görev alanlarına ilişkin Büyükelçilere hitapta bulunacak.

Konferans kapsamında bu sene, Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sisteminin işleyişi ve çalışma yöntemleri ile devlet teşkilatımızın yapılanmasına dair yenilikler hususlarında da Büyükelçile bilgi verilecek.

Konferansa bu yıl Rusya Federasyonu Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, Birleşmiş Milletler 72. Genel Kurul Başkanı Slovakya Dışişleri Bakanı Miroslav Lajcak ile Sudan Dışişleri Bakanı Al-Dirdiri Mohamed Ahmed iştirak edecekler.

Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi ile yenilenen devlet teşkilatımızın işleyişinin yanında, ekonomi ve güvenlik gündemlerimiz de Konferansın odak konularından olacak.

Konferansın son günü, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ve Büyükelçiler Konya'ya bir ziyaret gerçekleştirecekler.

Büyükelçiler Konferansının, bölgede ve ötesinde barış, refah ve istikrarı hakim kılmayı hedefleyen "Girişimci ve İnsani" dış politikamızın Büyükelçiler tarafından en etkin şekilde uygulanması ve etkin eşgüdüm sağlanması bakımından önem taşıdığı vurgulandı.