Büyükelçi Kılıç'tan Washington Post'a yanıt

Büyükelçi Kılıç'tan Washington Post'a yanıt

Türkiye'nin Washington Büyükelçisi Kılıç:

Washington Büyükelçisi Serdar Kılıç, Türkiye'nin vatandaşlarını savunmak ve kamu düzenini sağlamak için son dönemde aldığı önlemlerin ana nedeninin terör örgütü PKK'nın eylemleri olduğunu belirterek, "Bunları hükümetin yaklaşan seçimleri kazanmak için yanlış düşünülmüş girişimleri gibi yansıtmak, gerçekleri çarpıtmak ve terör örgütünün propagandasını tekrarlamaktır" ifadesini kullandı.

Büyükelçi Serdar Kılıç, Washington Post gazetesinde 30 Eylül'de yayımlanan ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a eleştiriler getiren başyazıya, gazetede yayımlanan "Türkiye hakkında terör propagandasını tekrarlamak" başlıklı yazısıyla cevap verdi.

Türkiye'nin vatandaşlarını savunmak ve kamu düzenini sağlamak için son dönemde aldığı önlemlerin ana nedeninin terör örgütü PKK'nın çözüm sürecinde bile devam eden eylemleri olduğunu kaydeden Kılıç, "Bunları hükümetin yaklaşan seçimleri kazanmak için yanlış düşünülmüş girişimleri gibi yansıtmak, gerçekleri çarpıtmak ve terör örgütünün propagandasını tekrarlamaktır" diye yazdı.

Büyükelçi Kılıç, PKK'nın temmuz ayında çözüm sürecini sonlandırdığını duyurduğunu ve iki polis memurunun şehit edilmesi olayını üstlendiğini hatırlatarak, o zamandan 29 Eylül'e kadar geçen sürede Türk güvenlik güçlerinden 130 kişinin terör örgütü tarafından şehit edildiğini, 43 sivilin PKK eylemlerinde hayatını kaybettiğini, 536 güvenlik görevlisi ile 288 sivilin de yaralandığını kaydetti.

Kılıç, şöyle devam etti:

"Güvenlik güçleri ve siviller, ABD ve AB dahil, uluslararası camia tarafından terör örgütü olarak kabul edilen bir örgüt tarafından öldürülürken hiçbir sorumluluk sahibi hükümetin harekete geçmekten çekinmesi beklenemez. Aslında Türkiye'nin kendini savunma hakkı ABD makamları tarafından her zaman kabul edilmiş ve tanınmıştır.

Türkiye'nin Irak, Suriye ve başka yerlerdeki terör örgütleriyle mücadeledeki kararlı duruşu kuşkuya mahal bırakmamaktadır. Türkiye, terör örgütleri arasında ayrım yapmamaktadır. Terör grupları arasında seçim yapmak politik açıdan uygun görünebilir ancak, nasıl Suriye'de Nusra Cephesi gibi güçlerle böyle bir anlaşmalı evlilik akla hayale sığmazsa aynı şey PKK için de geçerli olmalıdır."

Serdar Kılıç, uluslararası camia, amaçları ne olursa olsun tüm teröristleri mağlup etmeyi amaçlayan benzer bir kapsamlı ve ayrım gözetmeyen yaklaşım benimsemediği sürece bölgede ve daha ötesinde barış ve istikrar sağlanmasının imkansız olacağını ifade etti.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı