Büyükelçi hayran kaldı!

Büyükelçi hayran kaldı!

Bosna-Hersek’in Ankara Büyükelçisi Bakir Sadoviç, Hz. Mevlana’nın 744’üncü Vuslat Yıldönümü Uluslararası Anma etkinliklerine katılmak ve çeşitli temaslarda bulunmak üzere Konya’ya geldi.

 

 Bosna-Hersek’in Ankara Büyükelçisi Bakir Sadoviç, Konya İl Kültür ve Turizm Müdürlüğünce düzenlenen, Hz. Mevlana’nın 744’üncü Vuslat Yıldönümü Uluslararası Anma etkinliklerine katılmak ve çeşitli temaslarda bulunmak üzere Konya’ya geldi. Sadoviç, Mevlana Kültür Merkezinde Ahmet Özhan’ın Türk Tasavvuf Müziği Konseri ile Sema Ayin-i Şerif’ini izledi. Programın sonunda basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Sadoviç, Mevlana’nın dünyaya vereceği en iyi mesajın, kendimize dönmemiz, kendimizi dinlememiz, kendimizle ilgilenmemiz, ondan sonra çevremize, ailemize ve ülkemize odaklanmamız olduğunu söyledi. Bu yılki etkinliklerde kardeşlik vakti temasının işlenmesinin, çok ihtiyacımız olan kardeşliğin pekiştirilmesi adına önemli bir katkı sağlayacağını belirten Büyükelçi Sadoviç, Hz. Mevlana’yı anma törenlerine ilk defa katıldığını ifade ederek, “Gerçekten atmosferine hayran kalmamak mümkün değil, çok güzel bir organizasyon. Bu organizasyonun bu kadar güzel olmasının sebebi bence sadece Konya’da ana vatanında yapılmasıyla alakalı” dedi.

Konya programında Büyükelçi Sadoviç’e, Bosna-Hersek Fahri Konsolosu Ercan Uslu ile İl Kültür ve Turizm Müdürü Abdüssettar Yarar eşlik etti.Haber Merkezi