Büyükçekmece'de toplu açılış töreni

Büyükçekmece'de toplu açılış töreni

Cumhurbaşkanı Erdoğan: (4)- "Şu anda da terör örgütlerinin başını eziyoruz. İnşallah bu yeni sistemle beraber terör örgütleri Türkiye'de yaşayacak yer bulamayacaklar"- "Şu anda inlerine girdik. Tendürek'te, Gabar'da, Cudi'de Silahlı Kuvvetlerimiz, polisim

İSTANBUL (AA) - Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Şu anda da terör örgütlerinin başını eziyoruz. İnşallah bu yeni sistemle beraber terör örgütleri Türkiye'de yaşayacak yer bulamayacaklar." dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Büyükçekmece'de katıldığı toplu açılış töreninde yaptığı konuşmada, 16 Nisan'daki halk oylamasından evet çıkması halinde TBMM'nin güçlü bir yapıya kavuşacağını vurguladı. Cumhurbaşkanının, mevcut anayasada vatana ihanet dışında Yüce Divan'a gönderilemediğini aktaran Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi'nde ise meclisin belli oranda oyla Cumhurbaşkanı'nı Yüce Divan'a gönderebileceğini belirtti.

Türkiye'de daha önce 15 Temmuz Şehitler, Fatih Sultan Mehmet ve Yavuz Sultan Selim köprülerine hayır diyenlerin olduğunu dile getiren Erdoğan, sözlerine şöyle devam etti:

"Osman Gazi Köprüsü'ne hayır diyenler oldu mu? Şurada 3 senede 200 milyon yolcuyu taşıyan Marmaray'a hayır diyenler oldu mu? Avrasya Tüneli'ne hayır diyenler oldu mu? İşte bugün hayır diyenler de aynı kişiler. Bak, 18 Mart Çanakkale Köprüsü'nün de temelini attık ama ona hayır diyemediler, korktular. Sıkıysa desinler. Çünkü 16 Nisan geliyor. Onun için diyemediler, sesleri çıkmadı. Şimdi değerli kardeşlerim önümüzdeki yıl ilk çeyrekte dünyanın bir numaralı havalimanının açılışını yapacağız. İlk etapta 90 milyon yolcu kapasiteli İstanbul'un havalimanı. 2023'te bu havalimanının yolcu kapasitesi ne olacak biliyor musunuz? 150 milyon ile 200 milyon arasında olacak. Dünyada benzeri yok. Böyle bir noktadayız. Biz hızla yolumuza devam ediyoruz, kararlılıkla da bu yolculuğumuza devam edeceğiz."

Yeni anayasa değişikliğiyle seçilme yaşının 18'e düşeceğini vurgulayan Erdoğan, gençlere seslenerek, "16 Nisan kimin günü?" diye sordu. "Bizim günümüz" cevabını alan Erdoğan, gençlerden daha çok çalışmalarını istedi.

16 Nisan'da 7.5 milyon gencin halk oylamasının kaderini belirleyeceğini kaydeden Erdoğan, "Ne diyecek gençler biliyor musunuz? 'Ey bize güvenmeyenler, ey bize siyasetin önünü kapatanlar! Size bugün haddinizi bildiriyoruz' diyecekler. Çünkü bu gençlik Fatih'in torunu. 21 yaşında bir çağı kapatıp bir çağı açtı mı? Gemileri karadan yürüttü mü? Fatih, gemileri karadan yürüttü biz de işte Boğaz'ın altından Marmaray'ı yürüttük. Niye? Dedik ki dedemiz Fatih böyle yaptı, öyleyse biz de onun izinde denizin altından Marmaray'ı yürütelim.' Yetmez Avrasya Tüneli'ni yürütelim dedik. Yeni bir hazırlık yapıyoruz, yine Boğaz'ın altından 3 katlı bir tünel yapıyoruz. İki katından otomobiller, bir katından da hızlı tren geçecek. İş bilenin, kılıç kuşananın. Olay bu. Ne diyorlar? Çoluk çocukla Meclis'i dolduracaksınız. Kardeşlerim, şu anda 25-30 yaş arası kaç kişi var Meclis'te biliyor musunuz? 5 kişi var." diye konuştu.

Bu akşam katılacağı televizyon programında ülkelerden örnekler vereceğini kaydeden Erdoğan, "İngiltere parlamentosu, aman Ya Rabbim. Bizim neredeyse 2,5 katımız. Almanya öyle, diğerleri öyle." ifadelerini kullandı.

Muhalefete yüklenen Erdoğan, şunları kaydetti:

"Niye kalkıp da gençlerimizin önünü kesiyorsun? Bırak, siyasette yerlerini alsınlar. Şu yalana bakın. 'Gelecek, milletvekili olacak, ondan sonra 2 sene orada olacak 2 seneden sonra emeklilik hakkını kazanacak.' Böyle bir yalan olmaz. Milletvekili olduğu andan itibaren diyelim 1 dönem milletvekilliği yaptı, ondan sonra olamadı, olamazsa bütün sigorta, emeklilik primini kendisi ödeyecek. Ne zamana kadar? 23 yıl. Peki ne zaman emekli olacak? Erkekse 65, bayansa 63 yaşında. Bu gerçeği niye söylemiyorsun, yalan söylüyorsun? Böyle önemli meseleleri değil, bunları dahi sulandırıyor, bunları dahi yalanla anlatıyor. Kardeşlerim, ama onun izinden gidenler de aynı yalanları söylüyor. Kardeşlerim, ben bütün bunlarla beraber diyorum ki, fazla söze hacet yok. Şurada 20 gün var. Biz, şu 20 günü iyi değerlendirelim. Bütün hizmetlerimiz ortada, eğitimde ortada, sağlıkta ortada. Artık şehir hastanelerini yapıyoruz. Hemen buraya yakın. Olimpiyat Stadı'nın yanında dev bir hastane. 1 milyon 300 bin metre kare alan üzerinde devasa bir hastane. Artık buradan Clevland'a değil oralardan buralara gelecekler inşallah. Bir tane de Asya yakasına yapıyoruz ve 30 büyük şehrin tamamında şehir hastanelerimiz olacak."

Kalabalığa "Büyük Türkiye için evet mi?", "Güçlü Türkiye için evet mi?", "Müreffeh Türkiye için evet mi?", "İstikrar için evet mi?" diye soran Erdoğan, şöyle devam etti:

"1991 yılından beri istikrarlı bir yönetime sahip olsaydık, bugün kişi başına milli gelir 11 bin dolar olmayacaktı, 22 bin dolar olacaktı. Müsterih olun, 16 Nisan'dan sonra eski sistemin zaaflarından kurtulacak Türkiye, 2023 hedeflerine ulaşarak bu kayıplarını inşallah telafi edecektir. Daha büyük projeleri hayata geçirerek, inşallah 79 senede bu ülkede 6 bin 100 kilometre bölünmüş yol yapıldı biz 14 senede 19 bin kilometre bölünmüş yol yaptık. 25 havalimanı vardı, 59 havalimanı oldu. Bunları bizler yaptık."

- Terörle mücadele

Terörle mücadeleye değinen Erdoğan, şunları söyledi:

"Şu anda da terör örgütlerinin başını eziyoruz. İnşallah bu yeni sistemle beraber terör örgütleri Türkiye'de yaşayacak yer bulamayacaklar. Şu anda inlerine girdik. Tendürek'te, Gabar'da, Cudi'de Silahlı Kuvvetlerimiz, polisimiz, korucularımız şu anda bunları inim inim inletiyor. Çünkü milletimizin huzurunu kaçıranların huzurunu kaçıracağız. İçeride dışarıda fark etmez. PYD, YPG... Onların da dışarıdan bu ülkeyi rahatsız etmelerine asla müsaade etmeyeceğiz. Kardeşlerim, idam konusunda benim kanaatimi biliyorsunuz. İnşallah, 16 Nisan'dan sonra Meclis, bunu çıkarır da... Çünkü anayasal değişiklik istiyor, çıkarması halinde bana geldiğinde ben bunu onaylarım. Benim şehitlerimin katillerini asla bizim bağışlamamız mümkün değil. Onaylarım. Avrupa Birliği ne demiş, George ne demiş, Hans ne demiş beni ilgilendirmez. Ahmet ne demiş, Mehmet ne demiş, Ayşe ne demiş, Fatma ne demiş Allah ne demiş beni o ilgilendirir."

Konuşmasının sonunda kalabalıkla "Bir olacağız, iri olacağız, diri olacağız, beraber olacağız, kardeş olacağız, hep birlikte Türkiye olacağız" diyen Erdoğan, rabia işareti yaparak, "Tek millet, tek bayrak, tek vatan, tek devlet. Unutmayın 80 milyon tek millet. Millet olmadan bayrak olmaz. Ondan sonra vatan, ondan sonra devlet ve bizim devletimiz. Türkiye Cumhuriyeti devleti. Kimseye onu böldürtmeyiz. Vatanımızı böldürtmeyiz yoksa bedelini öderler. Şimdi tek millet için evet mi? Tek bayrak için evet mi? Tek vatan için evet mi? Tek devlet için evet mi?" diye kalabalığa sordu. Aldığı coşkulu evet cevaplar üzerine Erdoğan, "Bu sesi duymayanın sadece kulağı değil, kalbi de sağırdır." ifadelerini kullandı.

Konuşmasının sonunda Erdoğan, "Beraber yürüdük biz bu yollarda" şarkısının sözlerini katılanlarla söyledi.

Büyükçekmece'deki törene Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya, İstanbul Valisi Vasip Şahin, Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, AK Parti İstanbul İl Başkanı Selim Temurci ve Büyükçekmece'nin AK Parti ile MHP ilçe başkanları katıldı.



AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :