Büyük Zafer'in 93. yıl dönümü

Büyük Zafer'in 93. yıl dönümü

Türkiye'nin Pretoria Büyükelçiliği Rezidansı'nda 30 Ağustos Zafer Bayramı ve Türk Silahlı Kuvvetleri Günü dolayısıyla resepsiyon verildi

PRETORIA (AA) - Türkiye'nin Güney Afrika'daki Pretoria Büyükelçiliğinde, 30 Ağustos Zafer Bayramı ve Türk Silahlı Kuvvetleri Günü münasebetiyle resepsiyon düzenledi.

Türkiye'nin Büyükelçilik konutunda düzenlenen resepsiyona resmi davetlilerin yanı sıra Türkiye'den Milli Savunma Bakanlığı Savunma Sanayi Müsteşarlığından Alper Köse ve Fatih Sarıtaş, ASELSAN İş Geliştirme Müdürü Oğuz Yemişçiler ve Güney Afrika'da bulunan Türk kurum ve kuruluşlarının temsilcileri katıldı. 

Türkiye'nin Pretoria Büyükelçisi Kaan Esener, iki ülkenin milli marşlarının okunmasının ardından yaptığı konuşmada, Büyük Zafer'in anlam ve önemine değindi.

AA muhabirine de konuşan Esener, bu yıl resepsiyona Türk Savunma Endüstrisi’nden yetkili isimleri davet ederek savunma sanayisinde Türkiye'nin başarısını anlattıklarını ifade etti.

Güney Afrika'nın da savunma sanayisinde güçlü olduğunu söyleyen Esener, iki ülkenin savunma alanında ortaklığının iyi sonuçlar getireceğini dile getirdi.

ASELSAN'ın Güney Afrika firması olarak faaliyet gösterdiğine dikkati çeken Esener, ikili ortaklıkların neticesinin de güzel olacağını ifade etti. Güney Afrika’da imkanların çok olduğuna da işaret eden Esener, Türk yatırımcılara bu ülkede yatırım yapmaları çağrısında bulundu.

İki ülke arasında askeri ilişkilerin de son zamanlarda geliştiğine vurgu yapan Esener, her iki ülkenin de birbirleri açısından stratejik öneme sahip olduğunu ifade etti.

Resepsiyona katılan Türk İşadamı İsmail Naltı, 10 yıldır Güney Afrika'da yaşadığını söyleyerek her yıl resepsiyona  katıldığını, böylesi büyük bir günde burada olmaktan gurur duyduğunu ifade etti.

İtalyan vatandaşı olduğunu söyleyen David, resepsiyonda bulunmaktan memnun olduğunu, dostlukları geliştirmek için de resepsiyonun iyi bir imkan olduğunu söyledi.

Resepsiyonda bulunan Azerbaycan'ın Pretoria Büyükelçisi ise "Türkiye'nin zaferi, Azerbaycan'ın zaferidir" diyerek geceye katılmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı