Büyük Zafer'in 93. yıl dönümü

Büyük Zafer'in 93. yıl dönümü

Tiran ve Belgrad büyükelçiliklerinde 30 Ağustos Zafer Bayramı ve Türk Silahlı Kuvvetleri Günü dolayısıyla resepsiyon verildi

TİRAN/BELGRAD (AA) - Türkiye'nin Tiran ve Belgrad büyükelçilikleri tarafından 30 Ağustos Zafer Bayramı ve Türk Silahlı Kuvvetleri Günü münasebetiyle resepsiyon düzenlendi. 

Tiran Büyükelçiliği tarafından bir restoranda düzenlenen resepsiyona Arnavutluk Kültür Bakanı Mirela Kumbaro, Genelkurmay Başkanı General Yeronim Bazo, Tiran Valisi Sadi Vropsi, Arnavutluk'taki Türk kurum ve kuruluşlarının temsilcileri ile çok sayıda davetli katıldı. 

İki ülkenin milli marşlarının okunmasının ardından konuşan Türkiye'nin Tiran Büyükelçisi Hidayet Bayraktar, Türkiye'nin, Büyük Zafer'in üzerinden geçen 93 yılda ekonomik, askeri, kültürel ve siyasi açıdan dünyanın önde gelen ülkeleri arasında yer aldığını, bu konumunu her geçen gün daha da ilerlettiğini söyledi.

Türkiye'nin tüm gücüyle her zaman "dost ve kardeş" ülke Arnavutluk'un yanında olduğunu ifade eden Bayraktar, iki ülke arasındaki ilişkilerin geliştirilerek devam edeceğini belirtti.

- Belgrad'daki resepsiyon

Türkiye'nin Belgrad Büyükelçiliği tarafından bir otelde düzenlenen resepsiyona da Sırbistan İçişleri Bakanı Neboyşa Stefanoviç, ordu yetkilileri, diplomatlar ve diğer konuklar katıldı.

Belgrad Büyükelçisi Mehmet Kemal Bozay konuşmasında, Türkiye'de son dönemde yaşanan terör olaylarına dikkati çekerek "Bu zor zamanlarda buraya gelerek dostluğunuzu ve ülkemle halkımla dayanışma içinde olduğunuzu gösterdiğiniz için teşekkür ederim" diye konuştu.

Resepsiyonlarda Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın 30 Ağustos Zafer Bayramı dolayısıyla yayınlandığı mesaj da okundu.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı