Büyük Zafer'in 93. yıl dönümü

Büyük Zafer'in 93. yıl dönümü

30 Ağustos Zafer Bayramı ve Türk Silahlı Kuvvetleri Günü, Gaziantep, Kahramanmaraş, Şanlıurfa, Adıyaman ve Kilis'te törenlerle kutlandı

GAZİANTEP (AA) - 30 Ağustos Zafer Bayramı ve Türk Silahlı Kuvvetleri Günü nedeniyle Gaziantep, Kahramanmaraş, Şanlıurfa, Adıyaman ve Kilis'te törenler düzenlendi.

Gaziantep'teki Demokrasi Meydanında düzenlenen kutlamalarda, Gaziantep Valisi Ali Yerlikaya, Garnizon Komutanı Tuğgeneral Murat Soysal, Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Osman Toprak, Atatürk anıtına çelenk sundu.

Daha sonra İstasyon Meydanı'nda devam eden etkinliklerde, il protokolü halkı selamladı.

Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından Piyade Kurmay Binbaşı Gökmen Oran, törende yaptığı konuşmada, millet açısından tarihin kırılma noktası sayılabilecek Başkomutanlık Meydan Muharebesi zaferinin 30 Ağustos tarihinde gerçekleştiğini anımsattı.

Bu zaferle aziz milletin, istiklal ve istikbali, varoluş inanç ve kararlılığının vazgeçilmez karakteri olduğunun bir kez daha ispatlandığını belirten Oran, birlik ve beraberlik içerisinde 30 Ağustos tarihinin nicelerini kutlamak istediklerini kaydetti.

Askeri birliklerin geçidiyle tören sona erdi.

- Şanlıurfa

Şanlıurfa'daki ilk tören, Şehitlik Çamlık Anıtı'nda düzenlendi.

Anıta çelenklerin konulmasının ardından saygı duruşunda bulunuldu, İstiklal Marşı okundu.

Vali İzzettin Küçük, 20. Zırhlı Tugay Komutanı Tuğgeneral Metin Alpcan, Belediye Başkan Vekili Mehmet Selim Polatkan, daha sonra şehitlikteki mezarlara karanfil bırakıp, dua etti.

Vali Küçük'ün makamında tebrikleri kabulünün ardından Cumhuriyet Caddesi'ndeki törene geçildi.

Törende, il protokolü vatandaşları selamladı.

Vali Küçük, gazetecilere yaptığı açıklamada, bu topraklarda gözü olan herkesin 93 yıl önce nasıl bir ağır bedel ödediğini unutmamaları gerektiğini söyledi.

Bugün de böyle bir niyetin çok ağır bir bedeli olduğunun görüldüğünü aktaran Küçük, "Hiç kimse aklının ucundan dahi geçirmesin böyle bir şeyi. Bu topraklarda herhangi bir emeli ve niyeti olan bunu en ağır şekilde öder, ödeyecekler ve ödüyorlar" diye konuştu.

- Kahramanmaraş

Kahramanmaraş'ta Atatürk Meydanı'ndaki anıta çelenklerin konulmasıyla başladı.

Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından Vali Mustafa Hakan Güvençer, Garnizon Komutanı Albay Burç Pekin ve Büyükşehir Belediye Başkan vekili Muharrem Erantepli ve beraberindekiler, Şeyhadil Mezarlığı Şehitliği'ndeki mezarlara çiçek bıraktı.

Vali Güvençer, daha sonra makamında tebrikleri kabul etti.

Trabzon Caddesi'nde devam eden törende, Tankçı Üsteğmen Serhan Bolat, günün anlam ve önemini belirten konuşma yaptı.

Tören, şiirler okunması ve askeri birliklerin geçit töreniyle sona erdi.

- Adıyaman

Adıyaman'da Valilik Meydanındaki anıta çelenk konulmasının ardından Atatürk Bulvarı'ndaki törenlere geçildi.

Vali Mahmut Demirtaş, Garnizon Komutanı İbrahim Koyuer, Belediye Başkanı Hüsrev Kutlara, burada halkı selamladı.

Jandarma Yarbay Gurbet Keskin, burada yaptığı konuşmada, 30 Ağustos Zaferi'nin milletçe her sayfası şehit kanıyla yazılan kahramanlık dolu bir destan olduğunu vurguladı.

Günün anlam ve önemine belirten şiirlerin okunduğu tören, askeri birlikleri geçit töreniyle son buldu.

- Kilis

Kilis'teki Cumhuriyet Meydanı'nda gerçekleştirilen törende, Kilis Valisi Süleyman Tapsız, İl Jandarma Komutanı Jandarma Albay Gökhan Şahin ile Belediye Başkanı Hasan Kara Atatürk anıta çelenk koydu.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın mesajı okundu. 

Daha sonra Vali Tapsız, İl Jandarma Komutanı Jandarma Albay Şahin ile Belediye Başkanı Kara, valilikte tebrikleri kabul etti.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı