Büyük Taarruz'un 94. yıl dönümü

Büyük Taarruz'un 94. yıl dönümü

Orman ve Su İşleri Bakanı Eroğlu:- "15 Temmuz'da Fetullahçı Terör Örgütü darbe girişiminde bulundu. Ama aziz milletimizin kahramanlığı bu darbe girişimini de püskürttü. Dolayısıyla sevgili gençler, sizlere güveniyoruz. İnşallah Türkiye 21. asra mührünü vu

AFYONKARAHİSAR (AA) - Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, 15 Temmuz'da Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişiminde bulunduğunu belirterek, "Aziz milletimizin kahramanlığı bu darbe girişimini de püskürttü. Dolayısıyla sevgili gençler, sizlere güveniyoruz. İnşallah Türkiye 21. asra mührünü vuran bir ülke olacaktır. Küresel bir güç olacaktır." dedi.

Bakan Eroğlu, Büyük Taarruz'un 94. yıl dönümü ve Büyük Taarruz kutlamaları kapsamında, memleketi Afyonkarahisar’a geldi.

Kentteki, "Atatürk Evi"ni ziyaret eden Eroğlu, burada Türkiye'nin farklı noktalarından gelen yüzlerce vatandaş ve sivil toplum örgütü üyelerine seslendi.

Bundan tam 94 yıl önce bugün özellikle Atatürk ve silah arkadaşlarının Akşehir'den Afyonkarahisar'a gelerek, Büyük Taarruz planlarını hazırladıklarını belirten Eroğlu, "Bu bakımdan burası, gerçekten çok önemli bir merkez. İstiklal harbimizin başlangıç noktası. Dolayısıyla siz de buradaki çok önemli bir noktada bir merkezde bulunuyorsunuz." diye konuştu.

Eroğlu, bu tarihi mekanları, Orman ve Su İşleri Bakanlığına bağlı Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğü'nün restore ettiğini bildirdi.

Restore edilen Atatürk Evi ve Büyük Taarruz Karargahı'na Türkiye'nin her yerinden ziyaretçi geldiğini anlatan Bakan Eroğlu, şunları söyledi:

"Bu toprakları düşmandan almak kolay olmadı. Atatürk ve silah arkadaşlarına, İstikbal Harbi'nde bu vatanı, bayrağı tekrar canlandırmak için canlarını seve seve feda eden kahraman şehitlerimize rahmet olsun. Onlara Cenab-ı Allah'tan niyaz ediyorum. Tabi gazilerimiz de var. Gerek 15 Temmuz darbe girişiminde, gerekse şu anda Doğu ve Güney Doğu Anadolu'da bu vatan için, bayrak için canlarını seve seve feda eden kahraman şehitlerimizi de rahmetle, minnetle anıyorum. Ülkemiz, milletimiz 19. asırda çok zulümler, işgaller, savaşlar, harpler gördü."

Ülkede 1877-1878 yılında başlayarak arka arkaya harpler olduğunu, milletin bu harplerden dolayı yoksulluk içine düştüğünü aktaran Eroğlu, şöyle devam etti:

"Bu Anadolu vatan evlatları, pek çok yerde şehit verdi. İnşallah bizler ecdadımıza layık evlatlar olduğumuzu göstereceğiz. 15 Temmuz'da tüm ülke olarak gösterdik. 15 Temmuz'da Fetullahçı Terör Örgütü darbe girişiminde bulundu. Ama aziz milletimizin kahramanlığı bu darbe girişimini de püskürttü. Dolayısıyla sevgili gençler, sizlere güveniyoruz. İnşallah Türkiye 21. asra mührünü vuran bir ülke olacaktır. Küresel bir güç olacaktır. Bunun önünde hiç kimse duramaz."

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :