Büyük Sinagog'da "Dünya İnançları-Amin" fotoğraf sergisi

Büyük Sinagog'da "Dünya İnançları-Amin" fotoğraf sergisi

Edirne Fotoğraf Sanatı Derneği (EFOD) Enver Şengül Fotoğraf Atölyesi'nce oluşturulan, "Dünya İnançları-Amin" fotoğraf sergisi, Edirne Büyük Sinagog'unda açıldı

EDİRNE (AA) - Edirne Fotoğraf Sanatı Derneği (EFOD) Enver Şengül Fotoğraf Atölyesi'nce oluşturulan, "Dünya İnançları-Amin" isimli fotoğraf sergisi, Edirne Büyük Sinagog'unda törenle açıldı.

EFOD Başkanı Serdar İyiiz, serginin açılışından önce gazetecilere yaptığı açıklamada, farklı inançlardan insanların bu topraklarda bir arada yaşadığını söyledi.

Hoşgörüye yabancı olmadıklarını belirten İyiiz, "Edirne de birçok şehrimiz gibi hoşgörü şehridir. Biz de böyle bir konuya biraz daha ihtiyacımız olduğunu düşünerek bu çalışmayı gerçekleştirdik. İnançların bir arada yaşadığını göstermeyi, fotoğrafla anlatmayı düşündük. Burada Nepal, Finlandiya, Bulgaristan, Yunanistan, Türkiye'de Mardin, Şanlıurfa, Gaziantep, Hatay, Konya, Antalya, Balıkesir, İzmir, İstanbul ve Edirne'den fotoğraflar var. Müslümanlık, Hristiyanlık, Musevilik, Caferilik, Mevlevilik, Bektaşilik, Budizm, Süryani, Alevi, Yezidi ve var olan tüm inançları fotoğrafladık." diye konuştu.

Balkan ülkelerindeki inançların yer aldığı bir sergi de yapmayı planladıklarını aktaran İyiiz, serginin 26 Nisan'a kadar ziyaret edilebileceğini kaydetti.

-"Burası hem geleneklerin şehri hem çağdaş bir şehir"

Türk Musevi Cemaati Başkan Yardımcısı Moris Levi ise Musevi cemaatinin sergiden memnuniyet duyduğunu ifade etti.

Edirne'ye sık sık geldiklerini söyleyen Levi, "Fark ettiğimiz bir şey var, burası hem geleneklerin şehri hem çağdaş bir şehir. Edirne'de fotoğrafçılık sanatının geleneğinin de olduğunu fark ettik son zamanlarda. Edirneli fotoğrafçılarımızın bu mekanda yaptığı üçüncü sergidir. Bu sinagogun bir özelliği var. Tarihinde Musevi cemaatinin içerisindeki bölünmeyi toparlayan sinagog olarak geçiyor. Bu işlevini de devam ettiriyor neredeyse. Diğer bütün dinleri de toparladığı bir sergi olmuş, bu açıdan anlamı büyük." diye konuştu.

Kurdele kesiminin ardından davetliler sergiyi ziyaret etti.

Serginin açılışına, Edirne Vakıflar Bölge Müdürü Osman Güneren, Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Özcan, Edirne Kültür ve Turizm Müdürü Ahmet Hacıoğlu, Musevi cemaati üyeleri ve davetliler katıldı.




AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :