Büyük Önder Atatürk'ü anıyoruz

Büyük Önder Atatürk'ü anıyoruz

Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün ebediyete intikalinin 79'uncu yılında, Çubuk ve Kahramankazan ilçelerinde anma töreni düzenlendi

ANKARA (AA) - Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün ebediyete intikalinin 79'uncu yılında, Çubuk ve Kahramankazan ilçelerinde anma töreni düzenlendi.

Çubuk'ta Atatürk Parkı'ndaki törende, Kaymakam İbrahim Çenet, Belediye Başkanı Tuncay Acehan ve CHP İlçe Başkanı Vural Çokcan, Atatürk Anıtı'na çelenk sundu.

Saat 09.05'i gösterdiğinde saygı duruşunda bulunuldu, İstiklal Marşı okundu.

Çenet, daha sonra İlçe Halk Eğitim Merkezi'nde düzenlenen törende yaptığı konuşmada, Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ü şükranla ve özlemle andıklarını söyledi.

Türklerin Orta Asya'ya gönderme hesaplarının yapıldığı dönemde, milletin içinden çıkan Atatürk'ün tüm hesapları bozduğunu belirten Çenet, "Atatürk, bir taraftan canını seve seve veren şehitlerimize komutanlık yaparken, diğer taraftan da yaptığı çalışmalarla milletimizi bir araya getirerek, birbirine kenetlenmesini sağlamıştır. Yurdumuzu bizlere yeniden vatan yapmıştır ve tüm bunların sonucunda da milletimizin babası olmuştur. Atatürk, Anadolu'nun bir Türk yurdu olduğunu bütün dünyaya tescil etti." diye konuştu.

Törende, "10 Kasım Atatürk'ü Anma" konulu gösteriler sunuldu, şiir okundu ve türküler seslendirildi.

- Kahramankazan

Kahramankazan'da Milli Egemenlik Parkı'nda düzenlenen anma töreninde, Atatürk Anıtı'na çelenk sunuldu.

Daha sonra saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu.

Törene, Kaymakam Engin Aksakal, Belediye Başkan Yardımcısı Ahmet Ceylan, İlçe Milli Eğitim Müdürü Ahmet Göktaş, Garnizon Komutanı Hava Uçak Bakım Albay Mustafa Sadettin Karakaya, Cumhuriyet Başsavcısı Ersel Yıldız hazır bulundu.

Akıncı Anadolu Lisesinin hazırladığı anma programında ise öğrenciler, şiirler okudu, solo türküler seslendirdi, oratoryo ve zeybek gösterisi sundu.

Öğrencilerin salonda el fenerleriyle Atatürk silueti oluşturmaları, izleyicilerden büyük alkış aldı.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :