"Büyük Erzurum Şöleni" iptal edildi

"Büyük Erzurum Şöleni" iptal edildi

Eyüp Erzurumlular Kültür ve Dayanışma Derneği Başkanı Özaslan:- "Özellikle dün Zeytin Dalı Harekatı'nda değerli kahraman askerlerimizin şehit olması dolayısıyla programı iptal ettik"

İSTANBUL (AA) - Eyüp Erzurumlular Kültür ve Dayanışma Derneği tarafından düzenlenmesi planlanan "Büyük Erzurum Şöleni" iptal edildi.

Eyüp Sultan Camisi önünde toplanan ve ellerinde Türk bayrakları taşıyan dernek üyeleri, tekbir getirerek, "Şehitler ölmez, vatan bölünmez" sloganı attı.

Burada konuşan dernek başkanı Cahit Özaslan, yarın gerçekleştirmeyi planladıkları Büyük Erzurum Şöleni'nin Zeytin Dalı Harekatı'nda şehit olan askerlere saygı dolayısıyla iptal edildiğini söyledi.

Özaslan, canlarını vatanın birliği, dirliği ve herkesin can güvenliği için feda eden askerlere Allah'tan rahmet dileyerek, "Ailelerine sabır ve tüm milletimize başsağlığı diliyoruz. Gerek görüldüğü takdirde tüm Erzurumlu dadaşlar olarak gözümüzü bile kırpmadan askerimizin yanında savaşmaya hazır olduğumuzu buradan tüm halkımıza duyurmak isteriz. Şehitlerimizin ruhu şad olsun." şeklinde konuştu.

Şölenin, Erzurum'un kurtuluşunun 100. yılı dolayısıyla planlandığını dile getiren Özaslan, şunları kaydetti:

"Özellikle dün Zeytin Dalı Harekatı'nda değerli kahraman askerlerimizin şehit olması dolayısıyla programı iptal ettik. Rabbim bir daha böyle acılar bize göstermez diyorum, tüm şehitlerimizi rahmetle, saygıyla anıyorum. 12 Mart Erzurum'un kurtuluşunun 100. yılını da o mücadeleyle, ruhla her zaman yaşatmaya da hazır olduğumuzu buradan belirtiyorum. Her zaman askerimizin yanındayız, biz de canımızı onlar gibi seve seve vermeye hazırız."

Açıklamanın ardından grup dağıldı.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :