Büyük Diyarbakır Belgeseli'nin galası yapıldı

Büyük Diyarbakır Belgeseli'nin galası yapıldı

Vali Güzeloğlu: - "Diyarbakır, tüm insanlığın bilmesi gereken çok önemli bir merkez ve zenginliktir"- Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Topçu: - "Diyarbakır'ımız en az Yozgat kadar Türk, Paris kadar medeni ve güvenlidir. Paris yokken de Diyarbakır vardı"

DİYARBAKIR (AA) - Diyarbakır Valisi Hasan Basri Güzeloğlu, "Diyarbakır, tüm insanlığın bilmesi gereken çok önemli bir merkez ve zenginliktir." dedi.

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Kongre Merkezi'nde Diyarbakır Tanıtma ve Kalkınma Derneği'nce hazırlanan Büyük Diyarbakır Belgeseli'nin galası gerçekleştirildi.

Vali Güzeloğlu, burada yaptığı konuşmada, bazı şehirlerin geçmişten bugüne taşıdığı zenginlikleri, içerisinde yaşayanlara hissettirdiğini belirterek, "O şehirler yaşayan herkese bir değer verir. O değeri idrak edene gelecek tasavvuru için güç verir. Diyarbakır tarihin her döneminde böylesi bir büyüklüğün, zenginliğin ve derinliğin adı olmuştur. Diyarbakır, tüm insanlığın bilmesi gereken çok önemli bir merkez ve zenginliktir." diye konuştu.

Diyarbakır'da yaşayan herkesin kenti doğru anlatmak, güzelliklerini paylaşarak çoğaltmak gibi manevi mesuliyetinin olduğunu ifade eden Güzeloğlu, "İnanıyorum ki bugünkü çalışma da buna katkı sağlayacak. Bu kadim şehre ne yapılırsa azdır ama şüphesiz ki yapmamız gerekenler de fazladır." ifadelerini kullandı.

- "Kürt'ün bir devleti var adı da Türkiye Cumhuriyeti Devleti"

Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Yalçın Topçu da medeniyetlerin buluştuğu kadim kentin layıkıyla anlatılması gerektiğini söyledi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın 17 Mart'ta Diyarbakır'da olacağını belirten Topçu, "O gün Diyarbakır, Sakarya gibi inşallah ayağa kalkacak. Bu vatan ve bayrak, Kürt'ün, Türkmen'in, Arap'ın, Arnavut'un, Boşnak'ın ve hepimizin dedelerimizin kanıyla sulanarak yapılmış. Kürt'ün bir devleti var, Allah'a hamdolsun adı da Türkiye Cumhuriyeti Devleti'dir." diye konuştu.

Türkiye'nin Libya, Mısır, Suriye ve Irak haline gelmesine izin vermeyeceklerini vurgulayan Topçu, şöyle devam etti:

"Nasıl ki dedelerimiz Çanakkale'yi onlara geçilmez yaptıysa, biz Türk'ü, Kürt'ü, başı açığı, başı kapalısıyla, mescittekiyle, meyhanedekiyle 15 Temmuz'u onlara geçilmez yaptıysak Allah'ın izniyle sınırlarımızı da onlara geçilmez yapacağız. Diyarbakır'ımız en az Yozgat kadar Türk, Paris kadar medeni ve güvenlidir. Paris yokken de Diyarbakır vardı."

-"Bu mübarek şehrin gerçek yüzünün gösterilmesi ve tanıtılması lazım"

Eski İçişleri Bakanı Abdülkadir Aksu da çok önem verdiği bir belgeselin tanıtımında bulunmaktan dolayı memnun olduğunu söyledi.

Son zamanlarda kadim, medeniyet ve kültür birikimini taşıyan aziz ve mukaddes şehrin yanlış anılmaya başlandığını belirten Aksu, "Diyarbakır denince akla terör gelmeye başlamıştı, böyle algılatıldı. İşte bunu kırmamız, bu mübarek şehrin gerçek yüzünün gösterilmesi ve tanıtılması lazım." dedi.

- Büyük alkış aldı

Başdanışman Topçu, konuşma yaptığı sırada izleyiciler arasında yer alıp yanına gelen Saliha Gündüz'ün "72 devlet bir olsa, ayağa kalksa bizi asla bölemeyeceksiniz, asla yıkamayacaksınız. Ninelerimiz, dedelerimiz, genç kızlarımız Çanakkale'de silahları, mermileri kundaklara sardılar, askerlere götürdüler. Al bayrak şehitlerimizin kanıdır kimse o bayrağı indiremez." sözleri katılımcılardan büyük alkış aldı.

Etkinliğe, Jandarma Bölge Komutanı Tümgeneral Halis Zafer Koç, İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Ali Demir, Cumhuriyet Başsavcısı Kamil Erkut Güre, Büyükşehir Belediye Başkanı Cumali Atilla da katıldı.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :