Büyük bir potansiyele sahibiz

Büyük bir potansiyele sahibiz

Mevlana Kalkınma Ajansı, Startupfon ve Kuveyt Türk işbirliğiyle Teknoloji Odaklı Melek Yatırımcıların Bilgilendirilmesi ve Girişimci Adaylarının Yatırımcılarla Buluşturulması amacıyla “Teknoloji Yatırımcısı Akademisi” programı gerçekleştirildi.

 

“Girişimcilere 5,5 Milyon Tl  destek verdik”

Programın açılış konuşmasını gerçekleştiren Savaş Ülger, 2018 yılı sonu itibari ile bireysel katılım sermayesi ilerleme raporu’nda toplamda 471 adet melek yatırımcı lisansının verildiğini söyledi. ülger, “buna rağmen bölgemizdeki lisanslı melek yatırımcıların sayısının arzu ettiğimiz düzeyde olmadığını görüyoruz. kurulduğumuz günden bugüne kadar farklı destek mekanizmaları vasıtası ile bölgemizdeki girişimcilerimize yönelik 5,5 milyon türk lirası destek sağlayarak yeni fikirlerin hayata geçirilmesini amaçladık. dünya üzerindeki teknoloji yatırımlarının ülkelere ne denli kazançlar sağladığı ve ne büyük katma değerler elde edildiği hepimizce malum olan bir durumdur. bu doğrultuda ülke olarak bizler de başta teknoloji alanında olmak üzere yeni projeler üretmek ve üretilen bu projelere destek sağlayarak yeni değerler, yeni markalar oluşturmak zorundayız” şeklinde konuştu.

mevka-(1)-001.jpg

Sanayi ve Teknoloji Bakan Yardımcısı Mehmet Fatih Kacır internet bağlantısı ile programa katıldı. Milli teknoloji hamlesinin amacından bahseden Bakan Yardımcısı Kacır, “Sağlık teknolojileri, enerji, finans, savunma gibi stratejik sektörlerde milli ürünler üreterek dünyaya pazarlamalıyız. Yüksek bir potansiyele sahip durumdayız. Çok genç bir nüfusa sahibiz. Bir takım kırılmalar yaşadık ancak resmin büyüğüne baktığımız zaman son 15 yılda 5,7 büyüme oranı yakaladık. İyi bir ekonomi inşa ettik. Ciddi bir jeopolitik konuma sahibiz. Şu an İstanbul’dan 122’nin üzerinde doğrudan uçuş ile ekonomik havzaya ulaşmamız mümkün. Gelişmeye ve büyümeye devam edeceğiz” açıklamalarını yaptı.

Etiketler :