"Büyü bozma" bahanesiyle dolandırıcılık iddiası

"Büyü bozma" bahanesiyle dolandırıcılık iddiası

Köylerde yaşayan yaşlı ve kimsesiz kadınların evlerine giderek "büyü bozma" bahanesiyle dolandırıcılık yaptıkları ileri sürülen aynı aileden 6 kadın yakalandı

KIRŞEHİR (AA) - Kırşehir, Sivas, Çorum, Aksaray ve Kayseri'deki köylerde yaşlı ve kimsesiz kadınların evlerine giderek "büyü bozma" bahanesiyle dolandırıcılık yaptıkları ileri sürülen aynı aileden 6 kadın gözaltına alındı.

Mucur ilçesine bağlı Avcu köyünde yaşlı bir kadın, büyü bozma bahanesiyle evine gelen kişilerin altınlarını aldığı gerekçesiyle jandarmaya ihbarda bulundu.

Yaşlı kadının verdiği bilgilerden yola çıkan Kırşehir İl Jandarma Komutanlığı Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, 6 kişi oldukları belirlenen zanlıların yakalanması için çalışma başlattı.

Ekipler, zanlıları köyün dışında bulunan bir eve girmek isterken suçüstü yakaladı. Gözaltına alınan kadınlar S.Y, M.Y, K.Y, T,Y, Z.P. ve G.F'in üzerinde, hırsızlıkta kullanılan malzemeler, maymuncuk ve metal eşyalar ele geçirildi.

Zanlılar, Mucur Jandarma Komutanlığındaki işlemlerinin ardından adli makamlara sevk edildi.

Yaşlı kadının jandarmadaki ifadesinde, şüphelilerin "Evinde büyü var, bu büyüyü bozmamız lazım, yoksa senin evladın zarar görür, her işin ters gidecek, evindeki altınları getir biz büyüyü bozacağız" diyerek evine geldiklerini söylediği öğrenildi.

Tülbente sardığı altınları getirdiği sırada zanlıların büyü bozmak için kendisinden kahve, tarak, kumaş parçaları bulmasını istediklerini anlatan yaşlı kadının, bunları aradığı sırada zanlıların altınları alarak kaçtıklarını söylediği belirtildi.

Zanlıların daha önce de Sivas, Çorum, Aksaray ve Kayseri'de de büyü bozma bahanesiyle çeşitli dolandırıcılık ve hırsızlık suçlarına karıştıkları, aynı aileden başka bir kadının da benzer suçlamayla geçen yıl tutuklandığı ifade edildi.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :