Bütün Azerbaycan Birliği Başkanı Semedbeyli:

Bütün Azerbaycan Birliği Başkanı Semedbeyli:

"Azerbaycan Türklerine 21. yüzyılın son çeyreğinde yapılmış Hocalı soykırımının neticelerini ortadan kaldırmak için hep birlikte mücadele etmek zorundayız. İnanıyorum ki, adalet yerini bulacaktır"

İSTANBUL (AA) - Bütün Azerbaycan Birliği Başkanı Aqil Semedbeyli, Azerbaycan Türklerine 21. yüzyılın son çeyreğinde yapılan Hocalı katliamının neticelerini ortadan kaldırmak için birlik içinde mücadele edilmesi gerektiğini belirterek, "Öncelikle Türkiye ile birlik olmalıyız. İnanıyorum ki adalet yerini bulacaktır" dedi.

Milliyetçi Düşünce Kulübü tarafından İstanbul Bilgi Üniversitesi Santralistanbul Kampüsü'nde Hocalı katliamının yıl dönümü nedeniyle düzenlenen panelde konuşan Semedbeyli, 1992'de Rusya'nın desteği ile Ermenilerin Hocalı'da bir katliam yaptığını ifade etti.

Hocalı'da yaşananların soykırım olduğunun bütün gerçekliğiyle ortaya çıktığını aktaran Semedbeyli, Azerbaycan'ın Hocalı'nın bir "soykırım" olarak algılanması için ciddi faaliyetler yürüttüğünü söyledi.

Semedbeyli, şu ana kadar 20'ye yakın ülkenin Hocalı'da yaşananları bir "soykırım" olarak kabul ettiğini dile getirerek, şunları kaydetti:

"Sadece bunu kabul ve itiraf etmek yeterli değil. Şu an Hocalı ve Dağlık Karabağ tamamen işgal altındadır. Topraklarımız bu işgalden kurtarılmalıdır. Öz vatanında sürgün olan 1 milyon insan var. Maalesef dünyadan yeterli destek alamıyoruz. Bizim kendi başımızın çaresine bakmak gibi bir durumumuz var. Onun için birlik olmalıyız. Azerbaycan Türklerine 21. yüzyılın son çeyreğinde yapılmış Hocalı soykırımının neticelerini ortadan kaldırmak için hep birlikte mücadele etmek zorundayız. Öncelikle Türkiye ile birlik olmalıyız. İnanıyorum ki, adalet yerini bulacaktır"

Konuyla ilgili kamuoyu oluşturmak için Türkiye'den büyük destek aldıklarını vurgulayan Semedbeyli, Türkiye'nin Azerbaycan'ın bir numaralı dostu, komşusu ve stratejik müttefiki olduğunu belirtti.

Semedbeyli, Azerbaycan'a en çok destek veren ülkenin Türkiye olduğuna işaret ederek, "Hocalı katliamı ile ilgili Türkiye'de büyük bir duyarlılık var. Hem devlet hem de millet olarak bizim yanımızdalar" şeklinde konuştu.

Rusya'nın bölgedeki büyük Türk birliğine karşı bir Hristiyan devleti kurmak için Hocalı soykırımını desteklediğine vurgu yapan Semedbeyli, "Azerbaycan ve Türkiye arasındaki kara birliğini ortadan kaldırmak amacıyla Ermenistan kuruldu. Amaçlarına bugün itibariyle varmış durumdalar. Çünkü şu an Türkiye ile aramızda sadece Nahçıvan üzerinden bir kaç kilometrelik bir kara sınırı bulunuyor" diye konuştu.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :