Büşra'nın dramı yürekleri burkuyor

Büşra'nın dramı yürekleri burkuyor

Vücudu 5 yıldır sebepsiz yere bakteri üreten 19 yaşındaki kızın, "milyonda bir" görülen rahatsızlığına 5 yıldır teşhis konulamıyor

GAZİANTEP (AA) - ORHAN ÇİÇEK - Vücudu bakteri ürettiği için bir böbreğini kaybeden 19 yaşındaki Büşra Günbey, 5 yıl önce okul birincisiyken yakalandığı ve henüz teşhisi konulamayan hastalığından kurtulmak istiyor.

Gazikent Mahallesi'nde yaşayan Günbey, 5 yıl önce Hacı Sani Konukoğlu Lisesi bahçesinde arkadaşlarıyla voleybol oynarken bayıldı. Ailesi tarafından semt polikliniğine götürülen Günbey, bir süre İzmit, İstanbul ve Ankara'da tedavi gördü. 

Vücudunun "belirlenemeyen nedenle bakteri ürettiği" tespit edilen ve 2 yıl önce bir böbreğini kaybeden Günbey'in hastalığına henüz bir teşhis konulamadı.

Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesinde tedavisi devam eden Günbey, doktorlardan gelecek bir haberle iyileşeceği günü bekliyor. Çok sevdiği okulunda voleybol ve tiyatro oynayacağı günün özlemini çeken Günbey, tıp okuyup şifa dağıtmayı hayal ediyor.

Günbey, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 5 yıldır hastane hastane dolaşmasına rağmen şifa bulamadığını söyledi.

Tek başına markete bile gidemediğini anlatan Günbey, "Rabbim kimseye böyle hastalık vermesin" diye dua etti.

Rahatsızlığı nedeniyle eğitimine ara vermek zorunda kaldığını ifade eden Günbey, "Bir anda bayılıp düşüyorum. Buna rağmen okumak istiyorum. Şuanda açık liseye devam ediyorum. O dönem okul birincisiydim. İnşallah tıp fakültesini kazanacağım. Benim gibi hastalık çeken insanların derdine çare olmak istiyorum" diye konuştu. 

Anne Serpil Günbey ise kızının "milyonda bir" görülen rahatsızlığı nedeniyle 2 yıl önce böbreğinin birinin alındığını şimdi ise bakterilerin diğer böbreğini ve midesini etkilediğini söyledi.

Hastalığa halen bir teşhis konulamadığını belirten Günbey, "Bakteriler bir gün içerisinde bütün organlarını mahvedebilir" şeklinde konuştu.

Evladının çok başarılı bir öğrenci olduğunu ve hayatı çok sevdiğini kaydeden Günbey, her genç kız gibi kızının da da gülmek, eğlenmek istediğini anlattı.

Geçen 5 yıllık sürede tedavi için birikimlerini harcadıklarını dile getiren Günbey, maddi sıkıntıdan dolayı bu ay Ankara'ya tedaviye gidemediklerini kaydetti. 

Günbey, kızının tedavisi için hayırseverlerin desteğini beklediklerini sözlerine ekledi.

 

 

Kaynak:Haber Kaynağı